Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Απέκτησε προσωρινή στέγη, η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων και ξεκινά προσπάθεια δημιουργίας Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης

Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ.
της Ε.Κ.Σ. κ. Γιάννης Μπάρτζης 
Βασικός στόχος, και του νέου Δ.Σ., της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» παραμένει η δημιουργία σε κεντρική θέση στην πόλη της Κορίνθου μιας Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης, η οποία θα συμπεριλάβει (εν καιρώ) όλα τα βιβλία, όλων των συγγραφέων που έχουν καταγωγή από όλη την Κορινθία ή διαμένουν για πολλά χρόνια στην Κορινθία. Το Δ.Σ. της εταιρείας χαρακτηρίζει την προσπάθεια ως «Έργο ζωής, κορυφαίας πνευματικής αξίας για την Κορινθία, μοναδικό σε πανελλήνια κλίμακα».
Σε αυτή τη βιβλιοθήκη και στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Κορινθιακής Ιστορίας, θα συμπεριληφθούν με τον καιρό και όλα τα κείμενα που αναφέρονται στην Κορινθία (ιστορικά, γεωγραφικά, μυθολογικά, λαογραφικά κλπ) ακόμα κι αν δεν έχουν γραφτεί από Κορίνθιους συγγραφείς.
Για τη δημιουργία αυτής της οραματικής βιβλιοθήκης αναζητείται χορηγός για την προσφορά ή αγορά του κτιρίου (περί τα 80.000 €), οικογένεια ή επιχείρηση, που δικαιωματικά και θα την ονοματίσει εσαεί.
Εν τω μεταξύ, η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων απέκτησε προσωρινή στέγη και με ανακοίνωσή της ενημερώνει τα μέλη και όσες/όσους επιθυμούν να εγγραφούν στη δύναμή του συλλόγου ότι, το προσωρινό Γραφείο της «ΕΚΣ» στεγάζεται στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα στον Άσσο. Η παραχώρηση της αίθουσας έγινε από το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και τον Τοπικό Πρόεδρο κ. Απόστολο Αποστολόπουλο και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.
Μέλη της Ε.Κ.Σ. δύνανται να είναι, λογοτέχνες, πεζογράφοι, ποιητές, δοκιμιογράφοι, θεατρικοί, ιστορικοί, ερευνητές, μελετητές, συγγραφείς επιστημονικών άρθρων, ανακοινώσεων, μελετών, πραγματειών όλων των επιστημονικών τομέων κλπ. που έχουν εκδώσει τουλάχιστον ένα βιβλίο.




 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: