Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μια αιχμηρή απάντηση στον Χρήστο Γραμματικόπουλο και μια «ήρεμη προσέγγιση» στην πιθανή διοργάνωση της έκθεσης Charter Yacht Show

Χρήστος Γραμματικόπουλος
Με δηλώσεις του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου Χρήστος Γραμματικόπουλος, παρουσίασε μια ιδέα για παγκόσμια προβολή του Ναυπλίου. Πιο συγκεκριμμένα, διατύπωσε δημόσια άποψη για την χρησιμότητα  διοργάνωσης στο Ναύπλιο, τον ερχόμενο Μάϊο της διεθνώς αναγνωρισμένης έκθεσης Charter Yacht Show.
"Όλη η κοινότητα του θαλάσσιου τουρισμού θα συγκεντρωθεί εκείνο το διάστημα στο Ναύπλιο μετατρέποντας το σε πόλο έλξης της Ανατολικής Μεσογείου» είπε χαρακτηριστικά.
Το θέμα απασχόλησε τα Τοπικά Blogs και έγινε αφορμή έντασης και λογομαχίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ένας μπλόγκερ, με καλογραμμένο ομολογουμένως κείμενο «στρίμωξε» τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας αποκαλέίπτοντας ότι η πρόταση δεν ήταν δική του και διατύπωσε απόψεις που δύσκολα μπορεί κανείς να απορρίψει.
Η ανάρτηση στο exmiros.wordpress.com δημοσιεύεται κατωτέρω:
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ
"Πράγματι, πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση Γραμματικόπουλου να έρθουν οι σκαφάτοι με την έκθεσή τους στο Ναύπλιο. Θα φέρουν τα σκάφη τους και, ακόμη περισσότερο, θα φέρουν τα πορτοφόλια τους -καλά μη βαράτε που λέω την ωμή αλήθεια, εσείς δηλαδή διαβάσατε την “είδηση” και σκεφτήκατε τι ωραία, θα δούμε τα γιοτ από κοντά;
Αν αναρωτηθήκατε προς τι τα εισαγωγικά στην είδηση, η απάντηση είναι απλούστατη. Γιατί η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση Γραμματικόπουλου, είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δεν είναι του Γραμματικόπουλου! Και όσοι σπεύδουν να την αγκαλιάσουν, θα πρεπε να κάνουν τον κόπο να το ψάξουν πρώτα, να πάρουν και κανα τηλεφωνάκι, δημοσιογράφοι γαρ…
Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι οι σκαφάτοι ήρθαν και πρότειναν, έχει κανα δεκαήμερο τώρα, να πραγματοποιηθεί η έκθεση εδώ. Με το αζημίωτο φυσικά. Γιατί εσείς μπορεί να σκεφθήκατε τα πορτοφόλια τους αλλά, πιστέψτε με, και οι ίδιοι τα πορτοφόλια τους κοιτάζουν και ,όπως όλοι μας, ξέρουν να φυλάνε την τσέπη τους.
Ας το σοβαρέψω. Η διοργάνωση του Charter Yacht Show 2014 τον επόμενο Μάιο είναι πράγματι μια πρόκληση για τον τόπο. Και είναι τιμή που το Ναύπλιο φαίνεται να είναι από τις πρώτες, ίσως και η πρώτη επιλογή τους. Τα οφέλη από την ανάδειξη του τόπου σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι επισκέπτες στο πλαίσιο της γιορτής, η ανάσα που θα δώσει στους επαγγελματίες και όχι μόνο, είναι μερικά μόνο από τα θετικά μιας τέτοιας διοργάνωσης.
Ωστόσο, οι διοργανωτές έχουν τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους συμφέροντα να προστατέψουν και να προωθήσουν. Και, όπως ο ιδιώτης έχει το δικό του business plan (σας ψάρωσα έτσι;), έτσι και ο Δήμος οφείλει να έχει το δικό του σχέδιο ώστε να μην ζήσουμε τα “καλά” του παρελθόντος, ένα γεγονός που περιμένουμε να μας φέρει οφέλη, να καταλήξει τελικά στην επιβάρυνσή μας. Το θέμα είναι να αναδείξουμε το Ναύπλιο, όχι να μπούμε μέσα. Και επειδή, ευτυχώς, κάποιοι φαίνεται να έχουν μυαλό στο κεφάλι τους, αυτές τις μέρες γίνεται μια, ας την πω, διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες σημειώνω έχουν εξαιρετικές μεταξύ τους σχέσεις. Αλλά, είπαμε: ο καθένας πρέπει να διεκδικήσει το καλύτερο με βάση δικά του συμφέροντα. Παράλογο; Τόσο δύσκολο να τα σκεφθεί αυτά κανείς, πριν τρέξει να κάνει δηλώσεις, πολύ περισσότερο ψευδείς;
Αν χρειαστεί θα επανέλθω με ορισμένες από τις απαιτήσεις των διοργανωτών. Παρότι έψαξα κι έμαθα, δεν δημοσιεύω τίποτα τώρα. Ο λόγος; Απλός! Γιατί εμένα πράγματι με νοιάζει να γίνει η έκθεση εδώ. Όχι να προβάλω την μουτσούνα μου και με ξένα κόλλυβα να το παίξω μάγκας.
Κατά τ’ άλλα, δεν το κρύβω: ψοφάω να δω κλεφτοκοτά με σκαρπίνι σε γιοτ να φωτογραφίζεται με φόντο τη θάλασσα… Ε ρε ξεφτιλίκια…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: