Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Παναργειακός 2-2 με Ατρόμητο Αχαΐας. Έκανε άσχημη εμφάνιση και …πέταξε βαθμούς στο Άργος

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Πότε πάλι...
Μόλις στους πέντε βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε ο Παναργειακός. Δεν κατάφερε στο Άργος να λυγίσει την αντίσταση της ομάδας του Ατρομήτου Αχαΐας, που παλεύει για την παραμονή της, παραχωρώντας ισοπαλία με σκορ 2-2. Οι «Λύκοι» δεν επωφελήθηκαν από την    γκέλα που έκανε η πρωτοπόρος ομάδα της Α.Ε. Καραϊσκάκη (στην έδρα της ήττα 1-2 από το Μεσολόγγι) για να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας, μόλις στο τρίποντο με την λήξη του πρώτου γύρου. Μέσα στο Άργος …πλήρωσαν για μια ακόμα φορά την κακή τους εμφάνιση. Και είναι να απορεί κανείς, πως πετάγονται βαθμοί, την στιγμή που δίνεται η ευκαιρία ο Παναργειακός να μπει για τα καλά στην υπόθεση του τίτλου; Πάλι καλά, με τέτοια εμφάνιση που έκαναν οι «Λύκοι» δεν ήρθε η ήττα. Μήπως αρκούνται στο γεγονός ότι η ομάδα …σώθηκε;

ΔΟΥΒΙΚΑΣ: Το 2-2 έφερε και τη λήξη
της συνεργασίας με τον Παναργειακό
Στο πρώτο μέρος η εμφάνιση του Παναργειακού ήταν κάπως υποφερτή, αλλά στην επανάληψη έδειξε ως να μην κατέβηκε καθόλου στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη δεν ήρθαν και οι βοήθειες από πλευράς πάγκου να πάρει η ομάδα τα πάνω της στο δεύτερο μέρος. Παίκτες που ήταν πρωτοκλασάτοι σε προηγούμενα ματς μένουν στα …αζήτητα τώρα, άγνωστο το γιατί. Και πάλι καλά που ήρθε ο βαθμός της ισοπαλίας στο 86’ από τον Παναγιώτη Μπιτζή (τον νεαρό φορ από το Κουτσοπόδι) που πέτυχε το …παρθενικό του γκολ με την ομάδα των «Λύκων».
Οι γηπεδούχοι στην αρχή του αγώνα έδειξαν κάποιες καλές διαθέσεις οι οποίες με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να εξανεμίζονται. Μόλις στο 5’ από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Τριμπόνιας θα πιάσει την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι όπου από κοντά διώχνει αμυντικός των φιλοξενούμενων σε νέο κόρνερ που θα περάσει ανεκμετάλλευτο. Και στο 27’ καθώς οι «Λύκοι» συνεχίζουν να πιέζουν ψηλά ο Λουμπαρδέας από το ύψος του πέναλτι, προσπαθεί να πλασάρει, αλλά την τελευταία στιγμή διώχνει πόδι αμυντικού της ομάδας από την Αχαΐα. Πέραν τούτων …μηδέν για τους γηπεδούχους, που θα πάνε στο ημίχρονο με γκολ στην …πλάτη τους. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου γίνεται το 0-1 από σέντρα και κεφαλιά του σκόρερ, όπου κανείς δεν πήδησε από την άμυνα του Παναργειακού, θεωρώντας ίσως ότι θα ήταν άσκοπο, αλλά να το 0-1. Στο δεύτερο μέρος έπεσε ακόμα περισσότερο η απόδοση των γηπεδούχων, αλλά και του πάγκου, που συλλαμβάνεται και αυτός να … κοιμάται αφού αποδεικνύεται ότι δεν έκανε τις σωστές αλλαγές να βοηθήσει την ομάδα. Η μόνη δικαίωση θα έρθει με την είσοδο του Μπιτζή στο 83’ όπου στο 86’ ισοφαρίζει. Από το 47’ λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ ο Παναργειακός όταν εδώ στο …τσακ θα προλάβει να διώξει σε κόρνερ ο Φλώρος, που λίγο έλειψε να κάνει αυτογκόλ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι θα …φωνάξουν για δυο πέναλτι, αλλά ένα περισσότερο καθαρό δεν δίνεται για τους φιλοξενούμενους. Και στο φτάνουμε στο 68’ όπου εδώ γίνεται μια φάση η οποία συζητήθηκε πολύ. Ο Τριμπόνιας κάνει σέντρα και η μπάλα βρίσκει χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή. Κατ΄ αρχάς ο διαιτητής (δεν δίνει το πέναλτι) και πηγαίνει να δείξει «κίτρινη» κάρτα στον Τριμπόνια που πήγε να διαμαρτυρηθεί έντονα στον βοηθό διαιτητή. Αλλά όταν ο διαιτητής πήγε κοντά στον βοηθό του αυτός τον ενημέρωσε ότι πράγματι ήταν χέρι-πέναλτι και τότε αλλάζοντας σωστά την αρχική του απόδοση, δίνει πέναλτι και την «κίτρινη» κάρτα, φυσικά όχι στον Τριμπόνια, αλλά στον παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας που είχε βάλει το χέρι του να σταματήσει την μπάλα μέσα στην περιοχή του. Έτσι αφού ο Καραγκούνης ευστοχεί στο πέναλτι θα φέρει το ματς στα ίσα του ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό στο 69’ οι φιλοξενούμενοι θα ξανά μπουν μπροστά στο σκορ. Εδώ από σέντρα που γίνεται και καθώς πάλι (όπως στο 0-1) δεν πηδάει κανείς στην άμυνα του Παναργειακού με κεφαλιά γίνεται το 1-2. Τελικά στο 86’ και αφού επικρατεί ένα …κομφούζιο στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Παν. Μπιτζής από κοντά ισοφαρίσει σε 2-2 και …σώνει έτσι την ομάδα του από μια διαγραφόμενη ήττα. Από τον Παναργειακό ξεπέρασαν την μετριότητα μόνο οι Λουμπαρδέας, Τριμπόνιας και Παπαϊωάννου.

Παναργειακός:
Κατσαούνης, Ζίου, Φλώρος, Μπόμπος (53’ Χατζησοφρωνίου), Φίλης, Παπαϊωάννου, Τριμπόνιας, Λουμπαρδέας, Σπανός, Καραγκούνης (83’ Μπιτζής), Ισούφι (46’ Σιώκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: