Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κτυπάει την …πόρτα της Β’ εθνικής η Ένωση Ερμιονίδας. Νίκησε με 4-1 τον Πανναυπλιακό και έπιασε κορυφή, μετά και την ήττα της Α.Ε. Καραϊσκάκη

Φωτογραφία "δανεισμένη" από το Εικονοσκόπιο
Στον δρόμο που οδηγεί σε άνοδο στην Β’ εθνική, για τα καλά πλέον, βρίσκεται η ομάδα της Ένωσης Ερμιονίδας, με την λήξη του πρώτου γύρου στον τέταρτο όμιλο της Γ’ εθνικής. Οι Ενωσίτες της Ερμιονίδας, νίκησαν στο Κρανίδι με 4-1 τον Πανναυπλιακό και επωφελούμενοι της νέας ήττας (και μάλιστα μέσα στην έδρα της με 1-2 από το Μεσολόγγι) της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου (που μονοπωλούσε την κορυφή της βαθμολογίας Α.Ε. Καραϊσκάκη), την έπιασε στο …ρετιρέ της βαθμολογίας. Ούτε και ο πλέον αισιόδοξος φίλαθλος της περιοχής στην Ερμιονίδα δεν θα το περίμενε αυτό, δηλαδή να δει την ομάδα του με την λήξη του πρώτου γύρου στην κορυφή της βαθμολογίας.
Πρωταθλήτρια Χειμώνα, επομένως η Ένωση Ερμιονίδας, αφού έχει φέρει 0-0 τον πρώτο γύρο με την συγκάτοικό της στο …ρετιρέ της βαθμολογίας Α.Ε. Καραϊσκάκη.

Τώρα απομένει ένας ολόκληρος δεύτερος γύρος (δηλαδή δέκα πέντε ματς) όπου σε αυτά καλούνται οι Ενωσίτες της Ερμιονίδας, όπου πλέον γίνονται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, να ανταποκριθούν στις δυσκολίες και να κάνουν πραγματικότητα το …όνειρό τους. Δηλαδή να κερδίσει η ομάδα της Αργολίδας την άνοδο της στην Β’ εθνική. Κάτι που έχει να συμβεί για το Αργολικό ποδόσφαιρο από τότε που ο Παναργειακός, ήταν σε αυτή την κατηγορία, ή ο Πανναυπλιακός ακόμα πιο παλιά. Στα καλύτερά τους, λοιπόν βρίσκονται τώρα οι επίδοξοι πρωταθλητές, που έχουν κάνει και τα …κουμάντα τους, αφού ενισχύθηκαν σημαντικά στις μεταγραφές του Γενάρη.
Η νίκη τους κόντρα στον Πανναυπλιακό (όπου η ομάδα του Ναυπλίου, βρίσκεται με το ένα …πόδι, για να μην αναφέρουμε και με τα δυο πόδια, στο τοπικό πρωτάθλημα) ήταν κάτι το αναμενόμενο. Σε άλλες εποχές θα ήταν σίγουρα ένα ντέρμπι του νομού, αυτός ο αγώνας, αλλά τώρα όπως έχουν διαμορφωθεί τα ποδοσφαιρικά πράγματα, ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες, στον παιχνίδι, υπήρξε πρωταγωνιστής για έναν ρόλο. Και ο ρόλος αυτός ανήκε στους γηπεδούχους, όπου και πριν αρχίζει ο αγώνας, το ζητούμενο ήταν πόσο θα ήταν το τελικό σκορ με νικητή φυσικά την γηπεδούχο ομάδα. Βέβαια οι Ναυπλιώτες πήγαν και το πάλεψαν το ματς, όσο μπορούσαν, αλλά τελικά φυσικό ήταν να υποκύψουν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν μεγάλο αιφνιδιασμό με το ξεκίνημα του αγώνα.
Μόλις στο 2’ η κεφαλιά του Ηλία Γκολέμη θα βρει το οριζόντιο δοκάρι της Ένωσης Ερμιονίδας. Και αν εδώ είχαν πάρει το προβάδισμα στο σκορ οι Ναυπλιώτες, τότε θα έβαζαν ακόμα πιο δύσκολα στους γηπεδούχους, οι οποίοι στην συνέχεια, αφού …ξύπνησαν από αυτή την φάση, αναλαμβάνουν δράση. Και στο 15’ έχουμε το άνοιγμα του σκορ, αλλά από πέναλτι. Εδώ ο Ευθυμίου κάνει την ανατροπή πάνω στον Σαμαρά και την εσχάτη των ποινών στο ποδόσφαιρο αναλαμβάνει να την εκτελέσει (ποιος άλλος;) ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι ο Στάϊκος, ο οποίος και εδώ, από την …βούλα των έντεκα μέτρων ευστοχεί, για να ανοίξει το σκορ το 1-0. Ακολούθως οι γηπεδούχοι ελέγχουν περισσότερο τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο (αφού θα τους φύγει το άγχος του πρώτου γκολ) και έτσι θα πάρουν σοβαρό προβάδισμα στο σκορ με τρία γκολ διαφορά, ενώ ταυτόχρονα έχουν και καλές ευκαιρίες. Στο 17’ ο Δήμας θα …γεμίσει μέσα στην περιοχή της Ναυπλιώτικης ομάδας και ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων (ο Μπαϊμάρι) δείχνει να ελέγχει την μπάλα, στην ουσία δεν συμβαίνει αυτό και ο ευρισκόμενος κοντά του Βλαχόπουλος, αφού θα την περάσει πάνω από το σώμα του γκολκίπερ, με αυτόν τον τρόπο θα διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, το 2-0. Και στο 33’ οι γηπεδούχοι θα το …καθαρίσουν ουσιαστικά το ματς, αφού από τόσο νωρίς κάνουν και το 3-0. Εδώ είναι ο Συμελίδης που κάνει το σουτ για το τρίτο γκολ της Ένωσης Ερμιονίδας. Στην συνέχεια και στο 34’ λίγο έλειψε να γίνει και το τέταρτο γκολ. Εδώ ο Βλαχόπουλος θα κάνει την σέντρα από δεξιά και ο Στάϊκος που θα βρεθεί σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, κάνει το σουτ, αλλά μόλις έξω. Σε όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι (μετά την φάση του 2’ και του δοκαριού που είχαν) θα απαντήσουν ξανά στο 45’ με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όπου εδώ θα προβούν στην μείωση του σκορ. Ο Ρέντη Μουσταφάϊ θα βγάλει την σέντρα και ο Βασίλης Δρυμούρας σκοράρει για το 3-1.
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζεται ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, αλλά εδώ θα επιτύχουν ακόμα μόνο ένα γκολ. Στο 50’ ο Πατρίκ Ογκουνσόντο (από την σέντρα του Τζιέρη) είχε μια καλή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 64΄ο νεοφερμένος γκολκίπερ του Πανναυπλιακού, ο Άγγελος Κομπόσης (που ήρθε τώρα τον Γενάρη από τον Παναργειακό και μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος) είχε μια πάρα πολύ απόκρουση σε σουτ του Βλαχόπουλου. Αλλά ο ευρισκόμενος αλλού και αλλού, αμυντικός του Πανναυπλιακού, ο Ευθυμίου στο 68’ θα υποπέσει σε νέο πέναλτι ανατρέποντας αυτή την φορά τον Βλαχόπουλο. Και εδώ ο Στάϊκος δεν θα αφήσει την νέα ευκαιρία που του δίνεται ξανά από τα έντεκα βήματα ευστοχώντας στο νέο πέναλτι για να γράψει έτσι το τελικό σκορ του 4-1. Μια καλή ευκαιρία έχουν οι Ναυπλιώτες στο 84’ με τον Γεωργιόπουλου το σουτ του οποίου θα φύγει λίγο έξω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
Από τους νικητές (χωρίς να υστερήσει κανείς), μακράν κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βλαχόπουλος (όσο αγωνίστηκε), ενώ γοήτευσε κάνοντας το ντεμπούτο του στην νέα του ομάδα, η πρόσφατη μεταγραφή, του Γενάρη, ο Ιασωνίδης. Επίσης καλά δείγματα (όσο αγωνίστηκε) έδειξε και ο επίσης νεοφερμένος Μαυρόπουλος. Ο Ογκουνσόντο σε ένα ακόμα ματς έγινε αλλαγή και έδειξε ότι δεν το βγάζει όλο τα παιχνίδι, έχοντας λίγη προσφορά.
Από την ομάδα του Πανναυπλιακού καλύτερος και με διαφορά ήταν ο Βασίλης Δρυμούρας, (όσο αγωνίστηκε) που ήταν μια συνεχή πηγή κινδύνου για την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ ξέφυγε της μετριότητας και ο Ρέντη Μουσταφάϊ.

Ένωση Ερμιονίδας:
Πονηρός, Τζιέρης, Τσώνης, Ιασωνίδης, Σαμαράς, Κιοσσές, Στάϊκος (76’ Μαυρόπουλος), Συμελίδης, Ογκουνσόντο (61’ Σχοινάς), Δήμας, Βλαχόπουλος (72’ Κρίστο)

Πανναυπλιακός:
Μπαϊμάρι (46’ Κομπόσης), Δρυμούρας (72’ Τέρενς Παπαμάρκου), Μιχαλόπουλος, Σάκης Γκολέμης, Ευθυμίου, Καραμάνος (46’ Λεπτάκης), Χρ. Κάπλατζης, Ηλίας Γκολέμης, Μουτσαφάϊ, Γεωργιόπουλος, Τάσος Διαμαντής του Χρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: