Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νέο αδιέξοδο με τα απορρίμματα, στην Ερμιονίδα

Γιάννης Τσαμαδός (Αντιδήμαρχος)
« Δεν μας υπολογίζει κανένας"!
 
Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τείνει να προσλάβει, εκ νέου, το πρόβλημα  που έχει διαμορφωθεί, με την εύθραυστη όπως αποδεικνύεται, διαχείριση των απορριμμάτων, στον Δήμο Ερμιονίδας.
Η  επ’ αόριστον αναβολή, της μεταφοράς των στερεών αστικών αποβλήτων, στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, έχει ήδη «μεταμορφώσει»  σε σκουπιδότοπο, τον σταθμό μεταφόρτωσης, που βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα, από τα όρια, της αστικής ζώνης του Κρανιδίου, στον Κάμπο… Η καθημερινή εναπόθεση απορριμμάτων, τα οποία προέρχονται από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της περιοχής, έχουν προκαλέσει  έντονο «πονοκέφαλο», στους καθ ’υλιν αρμοδίους του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίοι παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν, τους όγκους με τα  κάθε λογής απόβλητα, να αποκτούν επιβλητικά μεγέθη….
Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες δηλώσεις,  στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Τσαμαδού:

Κρανίδα: Η κατάσταση χειροτερεύει μήνα με μήνα
«Έχουμε ζητήσει μαζί με την Τρίπολη, την ανανέωση της Υπουργικής απόφασης, χωρίς να θέσουνε χρονικό όριο, ώστε να μπορέσουμε να μεταφέρουμε στην Φυλή, τους 2000 τόνους έτσι όπως μας έχουν υποσχεθεί… Δυστυχώς, δεν ξέρουμε πότε, θα αρχίσει η μεταφορά τους… Το πρόβλημα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τον σταθμό μεταφόρτωσης στο Κρανίδι, είναι τεράστιο… Δεν ξέρουμε πλέον, τι να κάνουμε… Όλοι αποποιούνται τις  ευθύνες τους…  Παίρνουμε τηλέφωνο τον Υπουργό, μας λέει μιλήστε με τον Σμυρνιώτη…. Ο Σμυρνιώτης, μας ξαναστέλνει στον Υπουργό… Από τον Άννα στον Καϊάφα… Προσωπικά έχω απογοητευτεί πια και δεν εμπιστεύομαι κανέναν… Ταξίδια στην Αθήνα, πάνω-κάτω –υποσχέσεις… Μάλλον τους επόμενους μήνες, θα έχουμε ιστορίες …Κουράστηκα! Είναι φοβερό, δεν μας υπολογίζει κανένας, όλοι μας κοροϊδεύουν!»
Ζητήσαμε από τον κ. Τσαμαδό, στην συνέχεια, να μας σχολιάσει την διαφαινόμενη εναλλακτική λύση, με την μεταφορά των απορριμμάτων της Ερμιονίδας στον ΧΥΤΑ, του Δήμου Ξυλοκάστρου, αντικαθιστώντας ουσιαστικά, αυτόν των Άνω Λιοσίων…. «Κοιτάξτε να δείτε… μόλις εναποθέσουμε τους δυο χιλιάδες τόνους, που σας προανέφερα στα Λιόσια, μετά θα πάμε στο Ξυλόκαστρο…. Το Ξυλόκαστρο, όμως, δεν είναι προς το παρόν έτοιμο… Πρέπει πρώτα, να γίνουν μερικά έργα, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και να μπορούν να εισέρχονται εκεί, στην χωματερή οι νταλίκες…
Αντ. Κλαδούχος (Δήμαρχος): «Δεν
γνωρίζω κάτι… Δεν με έχει ενοχλήσει
κανείς… Προσωπικά, λέω όχι…»
Δεν ξέρω αν θα αντιδράσει ο Δήμαρχος του Ξυλοκάστρου, πάντως εκεί κάνει κουμάντο ο ΦΟΔΣΑ, αυτός αποφασίζει… Οπότε, μάλλον, δεν έχουμε πρόβλημα εκεί πέρα… Όμως, το πότε θα μπει η υπογραφή, είναι άγνωστο»….
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου», συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, κ. Αντώνη Κλαδούχο, ο οποίος για το ενδεχόμενο, της προσωρινής μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, στον τοπικό ΧΥΤΑ, μας είπε τα εξής: «Δεν γνωρίζω κάτι …Προσωπικά εμένα, δεν με έχει ενοχλήσει κανείς… Καταρχήν δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, δεν έχει παραληφθεί τίποτα…  Είναι θέμα Δημοτικού Συμβουλίου, αν έρθει  κάτι, επίσημα… Εγώ προσωπικά, λέω όχι… Όμως με πληροφορίες και υποθέσεις, δεν μπορούμε να δώσουμε, μια υπεύθυνη απάντηση… Δεν γνωρίζω τι ζητάνε, ή τι θα ζητήσουν από εμάς…. Δεν έχουν έρθει οι καθ ύλιν αρμόδιοι, να συζητήσουν με εμένα, για αυτό το ζήτημα...Άρα δεν ισχύει και δεν μπορώ να πω, τίποτα»!
 
 

 
 
 
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να δουμε τωρα τι θα πουν στον κοσμακη που θα πανε τα κωλοσκουπιδια; ελεος ρε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν είναι κωλοσκουπίδια! Γιατί δεν αράζουν μήπως κανένας άλλος τα καταφέρει. Ξεκινήσανε την ανακύκλωση στην πηγή και βαριώντουσαν να ψάξουν αποδέκτες των ανακυκλώσιμων.Οι άλλοι κάνανε πόλεμο και ρίχνανε και βρώμες στα ανακυκλώσιμα. Δεν τους φτύνουμε όμως! Έτσι έρχονται πάλι να μας σώσουν.

Ανώνυμος είπε...

σώστε μας απο δαύτους ρε παιδιά! Κάποιος!