Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα τα αλλάξω όλα στο Δήμο Ναυπλίου»

Χρήστος Γραμματικόπουλος
* Συνέντευξη στον Πολύδωρο Δάκογλου
Με εντυπωσιακά εμφανή αυτοπεποίθηση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου, Χρήστος Γραμματικόπουλος, δηλώνει στην ΕνημέρωσηΠελοποννήσου: «Ήρθε η ώρα της ανατροπής».
Θεωρεί ότι ο συνδυασμός του «Ναύπλιο νέα ελπίδα» είναι ποιοτικά και ψηφοσυλλεκτικά καλλίτερος από αυτόν του 2010 ενώ ο ίδιος –όπως μας λέει- «αισθάνομαι πιο δυνατός και πιο ώριμος».
Πιστεύει ότι οι Δημότες του καλλικρατικού δήμου Ναυπλίου θα τον εκλέξουν Δήμαρχο γιατί «έρχεται θύελλα και ο κόσμος καταλαβαίνει πως πρέπει να είναι στο τιμόνι του σκάφους ο ικανότερος».
Διαβάστε τι απάντησε στις ερωτήσεις που του κάναμε για λογαριασμό σας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε τι διαφέρει ο σημερινός Χρήστος Γραμματικόπουλος από τον Γραμματικόπουλο του 2010 που και πάλι διεκδίκησε την ψήφο των Ναυπλιωτών χωρίς όμως νικηφόρο αποτέλεσμα;
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουν περάσει, από τότε, 4 χρόνια. Στο διάστημα αυτό, τηρώντας την υπόσχεσή μου, παρέμεινα ενεργός στα θέματα του Δήμου. Τα Δημοτικά προβλήματα έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μου. Συμμετείχα σε πλήθος Τοπικών Συμβουλίων και από αυτή την συμμετοχή βγήκα κερδισμένος. Σαν άνθρωπος, θα έλεγα ότι κέρδισα σε «συγκρότηση».
Τώρα πια, έχω μεγαλύτερη εμπειρία και ωριμότητα. Καλύτερη γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του καλλικρατικού δήμου και γνώση, σε βάθος, των προβλημάτων του.
Νοιώθω πιο δυνατός. Μπορώ, με «ήρεμη δύναμη» να αντιμετωπίσω όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δήμου μας, επιτυχώς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Τι διαφορετικό έχετε να πείτε στον κόσμο ώστε να προσδοκάτε ότι και αυτός θα σας δει και θα ψηφίσει πιο θετικά;
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο βασικός κορμός του προγράμματος της παράταξης παραμένει ο ίδιος. Αυτή τη φορά, όμως, θα τον επικοινωνήσω καλύτερα. Πιστεύω ότι το Ναύπλιο πρέπει να στηριχθεί σε δύο πυλώνες. Τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Μόνο που, τώρα πια θα πρέπει να συνδυάσει τον σχεδιασμό του και με την προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.
Αν, μια τέτοια αναπτυξιακή στρατηγική το 2010 ήταν πρέπουσα, τώρα είναι κάτι παραπάνω. Είναι αναγκαία.
Το 2010 λέγαμε πως έρχεται θύελλα και γι’ αυτό χρειάζεται μια δυνατή ομάδα διοίκησης. Δικαιώθηκα! Μόνο που σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Η κατάσταση στον δήμο έχει χειροτερέψει σε μεγάλο βαθμό. Τώρα, απαιτείται η ύπαρξη στο τιμόνι μιας δυνατής ομάδας που εκτός όλων των άλλων θα είναι και αποφασισμένη να επιβάλει την ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών. Να δημιουργήσει έναν Δήμο Δικαιοσύνης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έχετε κάνει ανανέωση προσώπων στον συνδυασμό σας και προς ποια κατεύθυνση.
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο βασικός κορμός παραμένει. Είμαστε μαζί είτε με την παρουσία των παλαιοτέρων στελεχών της παράταξης ως υποψηφίων, είτε με την συμμετοχή τους σε άλλες θέσεις προσφοράς. Ενισχυθήκαμε όμως και με έμπειρους, εν ενεργεία συμβούλους καθώς και νέους που διαθέτουν ειδικές γνώσεις χρήσιμες για τον δήμο. Συστρατεύθηκαν μαζί μου, πολλοί και αξιόλογοι συμπολίτες ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, χωρίς προαπαιτούμενα, σε μια κοινή προσπάθεια δημιουργίας του πιο ισχυρού συνδυασμού. Είναι κάτι που το Ναύπλιο το έχει ανάγκη γιατί, όπως είπα και προηγουμένως, είμαστε σε ένα κομβικό σημείο και απαιτείται δυνατή ηγεσία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έρχονται.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εξηγείστε μας τι σημαίνει «Δίκαιος Δήμος», που αναφέρατε προηγουμένως:
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η δική μας δημοτική αρχή, πέραν της άμεσης αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων (νερό, σκουπίδια, καθημερινότητα του πολίτη) που έχω αναδείξει από καιρό, χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτα από την σημερινή δημοτική αρχή για την αντιμετώπισή τους, θα εφαρμόσει ισονομία, ισοπολιτεία και αξιοκρατία.
Θα υπάρξει απόλυτη αλλαγή νοοτροπίας. Θα αποκαθηλώσουμε την αντίληψη ότι το αξίωμα αναδεικνύει τον άνθρωπο και θα επιβάλουμε το σωστό. Ο άνθρωπος να αναδεικνύει το αξίωμα. Θα καταργήσουμε το «κάνω τη δουλειά μου γιατί γνωρίζω τον κατάλληλο άνθρωπο». Ο δημότης θα μάθει να ζητά αυτό που πρέπει να γίνει προς όφελος του δήμου ή για αποκατάσταση μιας αδικίας, γιατί αυτό είναι το σωστό.
Οι επαγγελματίες Δημοτικοί Σύμβουλοι θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από ανθρώπους με υψηλή αίσθηση εθελοντικής προσφοράς. Θα καταλύσουμε ένα δήμο όπου κυριαρχεί το ρουσφέτι και στη θέση του θα θεμελιώσουμε ένα Δήμο Δικαίου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Πάλι το Χρόνη θα μας φορτώσεις Χριστάκη;

Ανώνυμος είπε...

Αστα παράτα τα .´τα αλλάζει ά´λλος και μάλιστα πολύ καλά. Αν θες να αλλάξεις κάτι άλλαξε τον εαυτός ου γιατί πολύ ψεύτικος μου φαίνεσαι

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε Χριστάρα τι Δήμο θα μας φτιάξεις; Με τον Περράκη, τον Πιτσάκη, τον Χρόνη και την Κούτσελα;
Αντε να μην ανοίξω το στόμα μου.
Κώστας -Τολιανός

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι Νεοδημοκράτες ψηφίζουμε Γραμματικόπουλο

Ανώνυμος είπε...

Γραμματικοπουλο με πιεση

Ανώνυμος είπε...

Αφου θα τα αλλάξεις όλα μήπως μπορείς να πετάξεις και την κρεμάστρα που φοράς μινίμως;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χρηστάρας ψήφισε Σαλέο στις προηγούμενες εκλογές το θυμόσαστε Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες? ε? το θυμόσαστε? μη σας κοροιδεύει το μαιμού μέλος της Τ.Ο. Πρόνοιας. Αρκετά

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γραμματικόπουλε, τι θα αλλάξετε; Θα φέρετε νέα ήθη και τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή; Με τι; Με τη συμμετοχή σας στα διοικητικά συμβούλια τοπικών καναλιών, με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τη συμμετοχή σας σε σωματεία μόνο και μόνο για την έξωθεν δήθεν καλή μαρτυρία, με την ανίερή σας σχέση με την αμαρτωλή πολεοδομία, με τι τέλος πάντων; Με όποιο δάσκαλο καθήσατε αυτά μάθατε. Ο δήμος όμως δεν είναι για να τον τσουρνέψετε και πάλι όπως το κάνατε εδώ και δέκα χρόνια. Και για τους αδαείς τσουρνεύω σημαίνει κλέβω χωρίς να με πάρουν χαμπάρι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο ούτε και τα παρατσούκλια.

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη ήταν αυτή ή προβολή υποψηφίου; Πολύ μαλακά τον πήγε ο Δάκογλου. Τον φύλαξε από τα δύσκολα. Που πήγαν οι ερωτήσεις που ξέρει να κάνει και να τους στριμώχνει;