Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ένα πεδίο όπου ο Κωστούρος έχει αποτύχει….

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Διαβάζω κατά καιρούς δηλώσεις αντιπολιτευομένων παραγόντων ή δημοσιογραφούντων φίλων τους, σύμφωνα με τους οποίους, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δεν υπερασπίζεται επαρκώς τα συμφέροντα του Δήμου Ναυπλιέων, έναντι των βλαπτικών ενεργειών διαφόρων παραγόντων της Κεντρικής Διοίκησης.
Έτσι, κατά καιρούς τον έχουν κατηγορήσει γιατί …χάνεται το ΚΕΜΧ, γιατί …κλείνει το Νοσοκομείο, γιατί …φεύγει το Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, γιατί …μετακινείται σε άλλη πόλη το Διοικητικό Πρωτοδικείο, γιατί …δεν έρχονται κρουαζιερόπλοια λόγω του ότι το λιμάνι δεν είναι κατάλληλο, γιατί …μένουν τα σχολεία χωρίς  σχολικούς φύλακες και η πόλη χωρίς δημοτικούς αστυνομικούς και προσφάτως ότι ευθύνεται γιατί …δεν πουλιέται το πορτοκάλι.
Όμως, παρά τα μνημονιακά μέτρα που συνεχώς προωθεί το αθηνοκεντρικό κράτος, όλοι βλέπουμε πως …το ΚΕΜΧ λειτουργεί… και μάλιστα, σειρά με σειρά, αυξάνεται ο αριθμός των νεοσυλλέκτων που εκπαιδεύει. Το ίδιο και το νοσοκομείο. Συνεχίζει να λειτουργεί, να προσλαμβάνει εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις, να αποκτά νέα διοίκηση… Το Διοικητικό Πρωτοδικείο παραμένει στο Ναύπλιον και ετοιμάζεται η μελλοντική μεταστέγασή του σε διαμορφούμενο κτήριο αρίστων προδιαγραφών. Όσον αφορά το Θεατρικό Τμήμα, μαθαίνω ότι ενεργοποιεί ακόμη και μεταπτυχιακές δραστηριότητες. Χάνουμε βέβαια τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες που όμως, οι βουλευτές μας ψήφισαν να καταργηθούν σαν υπηρεσίες.
Για όσους τυχόν το αγνοούν, το ΚΕΜΧ ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το νοσοκομείο στο υπουργείο Υγείας. Το Πανεπιστήμιο στο υπουργείο Παιδείας. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Λιμάνι στο υπουργείο Ναυτιλίας και τα Πορτοκάλια στο υπουργείο Γεωργίας. Τίποτε από αυτά δεν είναι στην δικαιοδοσία του Δήμου.
Οι επικριτές του Δημήτρη Κωστούρου, γνωρίζουν ότι τα αναπτυξιακά και λειτουργικά προβλήματα του Δήμου τα χρωστάμε στο Αθηνοκεντρικό κράτος και στις αποφάσεις του. Προτιμούν όμως, «αντί για το γάϊδούρι να κτυπάνε το σαμάρι», όπως λέει και ο λαός μας. Αν θα ήθελαν να είναι χρήσιμοι για τους Δημότες, θα έπρεπε να είναι πιο ειλικρινείς και να «αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Είναι προφανές ότι, οι κατηγορίες αυτές «είναι για τα μπάζα». Παρ’ όλα αυτά, για λόγους δικαιοσύνης θα πρέπει να καταγράψω ότι:
-Στις κινητοποιήσεις για το ΚΕΜΧ και το νοσοκομείο ο Κωστούρος, υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου Ναυπλιέων, ήταν πάντοτε μπροστά, μαζί με τους πληττόμενους.
-Στα Δημοτικά Συμβούλια ο Κωστούρος, υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου Ναυπλιέων, εισηγείτο πάντοτε την στήριξη ενεργειών και αιτημάτων για τις υποθέσεις αυτές.
-Τα συνεχή ταξίδια του Δημάρχου Ναυπλιέων στα υπουργεία Άμυνας, Υγείας, Παιδείας, Ναυτιλίας, Πολιτισμού, στη Βουλή ή στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι καταγεγραμμένα, στα κομπιούτερ των υπουργείων.
-Και τα τρία βουλευτικά γραφεία έχουν εκδώσει ανακοινώσεις όπου αναγράφεται ότι «οι βουλευτές από κοινού με τον Δήμαρχο Δημ. Κωστούρο, ενήργησαν για την αποτροπή των προβλημάτων αυτών».
Και τελικά, για να μη σας ζαλίζω, οι σωστοί άνθρωποι παρακλήθηκαν και στήριξαν τα αιτήματα προς τον Πρωθυπουργό και οι υπουργοί ενήργησαν τα δέοντα.
Έτσι, σώθηκε το ΚΕΜΧ, δημοπρατήθηκε το λιμάνι, αναστηλώνεται το Μπούρτζι, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μαρίνα κτλ, κτλ, κτλ!
Ακόμα και για το πορτοκάλι έκανε αυτό που έπρεπε. Προώθησε την ιδέα της συνεργασίας, μεταξύ παραγωγών, εξαγωγέων και χυμοποιών, προκειμένου βήμα βήμα να επιτευχθούν συνέργειες που θα στηρίξουν το προϊόν και το εισόδημα της περιοχής.
Τίποτε δεν έγινε τυχαία και από μόνο του, αυτά τα δύο χρόνια.

Αν, λοιπόν, για κάτι θα πρέπει να κατηγορήσει κάποιος τον σημερινό Δήμαρχο Ναυπλιέων είναι ότι …δεν ενημέρωνε καθημερινά τους δημότες για το πλήθος των προβλημάτων που συναντούσε, για τους συμμάχους που δημιούργησε υπέρ της πόλης και για την δύναμη της γραφειοκρατίας που παρακώλυε ακόμη και την εκτέλεση πρωθυπουργικών εντολών για προώθηση δικαίων αιτημάτων και συμφερόντων του Δήμου.
Για την αδυναμία του αυτή, να προβάλλει και να υποστηρίξει το έργο που έχει κάνει, δικαίως και χωρίς αντεπιχειρήματα, αξίζει κανείς να τον κατηγορήσει.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΟΥΡΙΑΔΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ 3ο
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΟΛΥΔΩΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πολύδωρε. Έχεις κότσια.

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτά θα τα αλλάξει ο Γραμματικόπουλος χα χα

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

prefadoros είπε...

Αγαπητέ Πολύδωρε, για την αποκατάσταση, η αναστήλωση στο Μπούρτζι, η ένταξη στο ΕΣΠΑ σωστότερα έγινε από το Γιάννη Ανδριανό και καμιά συμμετοχή δεν είχε ο Δήμαρχος.

Μάλιστα δεν προέβαλε και καμιά αντίσταση έτσι που την διαχείριση θα την έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι ο Δήμος Ναυπλιέων.

Όσο για τη Μαρίνα, δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, που θα ήταν επιτυχία, αλλά σε διαδικασία ΣΔΙΤ, τελείως άλλο πράγμα με αμφίβολο αποτέλεσμα και ούτε εκεί αντέδρασε ο Δήμαρχος.

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τώρα μας διαφημίζετε και τον κομιστή του DVD; σαν δεν ντρεπόμαστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύδωρε ελπίζω να σου έδωσε πάνω από 50 € αυτή τη φορά ο Κωστούρος για να γράψεις αυτές τις αηδίες και να ξεφτιλιστείς για άλλη μια φορά! Ένας Εθνικιστής...

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία του άρθρου για μία ακόμη φορά σωστή. Όσο για το Μπούρτζι ο Κωστούρος δεν είχε φέρει μέσω Σαμαρά τον Τατούλη τον Μηταράκη και εναν τυπο από τη δημόσια περιουσία κάτι Χριστούγεννα και τους έκοβε βόλτες παντού? δεν το θυμάσαι ρε Πιτσάκη του internet?

Ανώνυμος είπε...

Δάκογλου αν και δεν σε γουστάρω σε δεν μπορώ να μην πω ότι είσαι στη σωστή κατεύθυνση.
Τα λόγια του Γραμματικόπουλου στη συνέντευξη με το Βασιλόπουλο μου έδειξαν πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για μια ένα έπιπλο ( καρέκλα)

Ανώνυμος είπε...

είναι μεγάλη μαγκιά του Κωστούρου που τους έχει βάλει όλους και δουλεύουν για το Ναύπλιο και αυτός τα ξύνει στην παραλία! Επίσης είναι μεγάλη μαλακία που τα παίρνεις απο ´ αυτον τον πολιτικάντη κλώνο και μας έχεις ζαλίσει τα ούμπαλα ρε φίλε

Ανώνυμος είπε...

Και η Τουριστική Σχολή γιατί έφυγε από το Τολό; Και το λιμεναρχείο γιατί φεύγει από το Τολό; Και ο σκουπιδότοπος γιατί δεν φεύγει από το Τολό;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΦΑΔΟΡΟ
Σε τυφλώνει το πάθος σου κατά του Κωστούρου.
Μπούρτζι, Λιμάνι, Μαρίνα, Κολοκοτρώνη κλπ τα τακτοποίησε ο Σαμαράς μετά από παρέμβαση της Τέτης και του Γεωργή. Ο Κωστούρος και οι υπουργοί μπήκαν στο παιχνίδι για τυπικούς λόγους.
Το Ναύπλιο και η Αργολίδα χρωστάνε στο Σαμαρά.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Τολιανέ φταίει ο Κωστούρος για τη Σχολή και για τη χωματερή. Η σχολή έγινε επί Αναγνωσταρά και ο Γραμματικόπουλος δε μίλαγε καθόλου ξέρεις γιατί ψαρόμυαλε;;;;; Γιατι του είχε πει ο Τάκης ότι θα βγάλει δήμαρχο το Βασιλόπουλο και έτσι ο Γραμματικόπουλος θα έκανε περίπατο με τον ανύπαρκτο γιατρό. Βάλε μυαλό ψαρόμυαλε. Τους τα χάλασε ο Κωστούρος όμως και τώρα όλα θα ήταν καλύτερα. Αν ήταν ο Κωστούρος η σχολή θα είχε μείνει γιατί δεν θαμέκανε συμφωνίες με το Γραμματικόπουλο κάτω από το τραπέζι. Ο Γραμματικόπουλος έχει ευθύνη για τη σχολη ξυπνάτε Τολιανοί. Δείτε τις ανακοινώσεις του και συγκρίνετε. Κότα ήταν τότε γιατί είχε συμφωνήσει να μη μιλάει πολύ και να πάρει το δήμο ......

Ανώνυμος είπε...

http://exmiros.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια μου ήρθε έμπνευση τρομερή για να γράψω. ´¨ Το Πάθος του Πρεφαδόρου Κατά του Κωστούρου ¨. Θα είναι φοβερό κείμενο Χρήμα , σεξ , παιγμίδια εξουσίας .... Τι λες τώρα ρε φίλε τι λες τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ψάξτε Τολιανοί να βρείτε τις παρεμβάσεις του Γραμματικόπουλου για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων όποιος βρει να με χέσει. Κουτο Τολιανοί σας δουλεύει ο Γραμματικόπουλος ψιλό γαζί ..θα σας κάνει Μονακό χα χα χα τα χρυσόψαρα έχουν περισσότερο μυαλό. Ρωτήστε για το Χρηστάκη και θα σας πουν. Το απόλυτο τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμάζω αφιέρωμα στο argolida-net. Αφού δεν τους μαζεύει το αφεντικό τους θα τους μαζεψουμε εμείς. Το άκουσες Γιαννάκη; 1 εβδομάδα διωρία εσύ και ο τοξοβόλος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΥΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΤΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΨΑΡΟΚΕΦΑΛΑ ΣΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΣΙΜΠΗΣΑΤΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟ- ΜΙΔΕΑΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ...
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΡΜΑΤΑ??

Ανώνυμος είπε...

εγώ έγραψα απλώς για να εικοσαρήσουν τα σχόλια δεν μπορουσα να τα βλεπω στο νο 19