Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ολοκληρώνεται η υδροδότηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών από τις πηγές της Λέρνης. Υδροδοτείται και η Δημοτική Κοινότητα Μιδέας

Ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπογράφθηκε η ένταξη για χρηματοδότηση του έργου υδροδότησης Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την πηγή της Λέρνης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.664.533,66 €.
Στο έργο αυτό, είναι εντεταγμένη και η ύδρευση του Δήμου Μιδέας, από την εποχή που ως αυτοτελής Καποδιστριακός Δήμος είχε ενταχθεί στο διαδημοτικό πρόγραμμα ύδρευσης. Έτσι, λύνεται και το γραφειοκρατικό κομφούζιο που παρεμπόδιζε την υδροδότηση του τ. δήμου Μιδέας μέσω της ΔΕΥΑΝ.
Το έργο αφορά την αναβάθμιση του υδροδοτικού συστήματος του Καλλικρατικού Δήμου Άργους – Μυκηνών συμπεριλαμβανομένου και μέρους του Δήμου Ναυπλίου (πρώην δήμος Μιδέας), που τροφοδοτείται από τις πηγές Λέρνης και Αμυμώνης, με την κατασκευή δικτύων για την υδροδότηση των δημοτικών ενοτήτων που προσαρτήθηκαν στον Δήμο με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης.
Αναλυτικά προβλέπονται τα παρακάτω:
Α. Αντικατάσταση του κύριου τροφοδότη μεταφοράς νερού από τις πηγές Λέρνης έως τη Δεξαμενή Αγ. Γεωργίου για την υδροδότηση όλων των πρώην δήμων που συνιστούν τον Καλλικρατικό δήμο Άργους -Μυκηνών και του πρώην δήμου Μιδέας. Το έργο έχει κατασκευαστεί και εκκρεμεί μέρος της αποπληρωμής του. Υπολείπεται η κατασκευή αγωγού Φ500, μήκους 166m προς τη Κεντρική Δεξαμενή του Αγ. Γεωργίου.
Β. Κατασκευή τροφοδότη αγωγού από το Α-Σ Άργους έως τις Δεξαμενές Αγ. Τριάδας και Ν. Ηραίου για την υδροδότηση των Δ.Ε. Μιδέα και Μυκηνών. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εκκρεμεί μέρος της αποπληρωμής του. Υπολείπεται η κατασκευή αγωγού μήκους περίπου 800m.
Γ. Μελέτη συμπληρωματικών έργων και έργων εκσυγχρονισμού για την υδροδότηση των Δ.Ε. Άργους, Μυκηνών, Μιδέας & Κουτσοποδίου. Η μελέτη έχει ανατεθεί και βρίσκεται στη φάση εκπόνησης αυτής.
Δ. Κατασκευή των απαραίτητων έργων που θα προκύψουν από την εκπόνηση της παραπάνω μελέτης, που αφορούν στην αναβάθμιση του συνολικού ΗΜ εξοπλισμού των έργων υδροδότησης και στην επέκταση των δικτύων διασύνδεσης των Τ.Ε. της Δ.Ε. Μυκηνών.
Ε. Για την επίτευξη των ανωτέρω θα απαιτηθούν επιπλέον υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, αρχαιολογικές έρευνες και τέλος συνδέσεις των έργων με τα δίκτυα Ο.Κ.Ω.

 

 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποδείχτηκε ότι η Μιδέα δεν μπορούσε να πάρει νερό από τη ΔΕΥΑΝ.
Πάνε στο βρόντο όσα προσπαθούσαν να φορτώσουν στη ΔΕΥΑΝ και στον Κωστούρο.
Τώρα τι θα λένε οι απληροφόρητοι και οι ψεύτες;

ΤΖΑΡΙΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Τιποτα δεν μπορούν να πουν...ο κ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ηθελε να κανουν σημαία προεκλογικα το νερό της μιδεας...το ανέφερε και σήμερα στο δημοτικό σημβουλιο.....οποτε το μονο που του απομένει είναι ο αναβσλος στην περιοχή μας...θα πάρει σύντομα νέα ...ας συνεχίσει να μας βρίζει. ..και εμεις θα απαντουμε με τις πράξεις ΜΑΣ. ..

prefadoros είπε...

Καλά δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε; Τόση "τύφλα" έχετε; Άμα δείτε νερό από τη Λέρνα στη Μιδέα, τουλάχιστον από αυτή την απόφαση, φέρτε μου να πιω και γω. Prefadoros

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στο αντιΚωστουρικό μένος του blogger πρεφαδόρου όμως σύμφωνα με τη δική μου ταπεινή γνώμη κα γνώση ( δεν έχω την απόλυτη γνώση του πρεφαδόρου σε κάθε τι υπαρκτό και ανύπαρκτο φυσικό κα μεταφυσικο) θα μπορούσε ο πρεφαδόρος να συνταξιοδοτηθεί για νοητική τύφλωση η οποία στην περίπτωσή του περνάει το 90%. Όσο για το μένος δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση που κάποιος σερφάρει νυχθημερόν στο διαδίκτυο και όπου γράφεται υπόνοια θετικού σχολίου για τον Κωστούρο μπαίνει και γράφει αρνητικά. Εξηγήσεις δύο:
1. Εμμονή με το συγκεκριμένο πρόσωπο κάτι που θα πρέπει να ερευνηθεί από επιστήμονα ειδικευμένο.
2. Σχέση εργασίας με τον αντίπαλο του Κωστούρου κ. Γραμματικόπουλο ( οικονομική αμοιβή ή πιθανή υπόσχεση για έμμισθη θέση- ειδικός συνεργάτης ας πούμε)
3. Και τα δύο παραπάνω ( πολύ πιθανό κατ ´ εμέ)

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

prefadoros είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 8:40 π.μ.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια που προφανώς σας χαρακτηρίζουν.

Στις διαπιστώσεις σας έχω τοποθετηθεί δεκάδες φορές στο blog μου, που μάλλον δεν διαβάζετε.

Σας κάνει εντύπωση η καθημερινή γραφή μου κατά του Κωστούρου, όπως λέτε, δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχω διαψευστεί ποτέ σε αυτά που γράφω;

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κονδυλοφόροι σαν εσάς ποτέ δεν σχολιάζουν την ουσία αυτών που γράφω;

Αναπαράγετε και σεις τη γνωστή προπαγάνδα με τόνους λάσπης κατά του Prefadorou, πιστεύετε ότι έτσι κάποια στιγμή θα σταματήσω, πληροφοριακά να σας πω ότι ματαιοπονείτε και σεις και οι εμπνευστές της προπαγάνδας.

Μήπως θυμάστε αγαπητέ αν την ίδια λάσπη δεχόμουν και επί Δημαρχίας Αναγνωσταρά; Για να μην σας πάω παλιότερα επειδή μπορεί να είστε νέος και να μην γνωρίζετε.

Συνηθισμένος να δέχομαι λάσπη αλλά δικαιωμένος, το τίμημα να πηγαίνεις κόντρα είναι πολύ βαρύ αγαπητέ, θέλει πολλά κότσια.

Θα σας συνιστούσα, σαν παντογνώστης που όπως λέτε είμαι, να αλλάξετε τα υλικά της λάσπης, αυτά δεν κολλάνε πια, τσάμπα χάνετε το χρόνο σας, εκτός αν πληρώνεστε γι΄αυτό.

Άλλωστε, όλοι κρινόμαστε από τη στιγμή που συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο.

Ο Prefadoros είναι ειδική περίπτωση για τη δική σας λογική και γιατί όχι συμφέρον;

Σας μοιάζει αδιανόητο κάποιος να τα βάζει με την εξουσία του τόπου του χωρίς ιδιοτέλεια; Και όμως υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες σε όλη τη χώρα που κάνουν το ίδιο.

Συγνώμη Πολύδωρε για το χώρο, αν θέλει ο σχολιαστής ας μου στείλει στο δικό μου blog τις απόψεις του, ευκαιρία να το διαβάσει κιόλας.

Prefadoros

Υ.Γ. Το 2ο που θίγετε προφανώς θα το γνωρίζετε από κάποια σχετικά πρόσφατη εκλογή εδώ στα μέρη μας.

Ανώνυμος είπε...

Άκου τι είπε ο ψυχάκιας: ¨κονδυλοφόροι σαν και σας δεν σχολιάζουν ποτέ την ουσία όσων γράφω¨
Τι έγραψε ο θεός: τόση τύφλα έχετε;άμα δείτε νερό στη Μηδέα από αυτή την απόφαση να μου φέρετε και εμένα. Πω πω άποψη ε; Πω πω επιχειρήματα ε; Πω πω ουσία ε; Πω πω μένος ε;
http://www.nafpliothprosexe.blogspot.gr μπείτε εδώ για να δειτε τον άνθρωπο που αντιστέκεται στην εξουσία αυτός που κάνει το αδιανόητο χωρίς ιδιοτέλεια. Φίλε δεν πας καλά ....κοίταξέ το αντιεξουσιαστή

Ανώνυμος είπε...

Ακου Πρεφαδόρε
Δεν παίρνω πίσω τίποτα από όσα έγραψα.
Εσύ πρέπει να μου εξηγήσεις γιατί ο Χρόνης είναι το πρώτο βιολί στο συνδιασμο Γραμματκόπουλου. Γιατί κάνεις πος δε το βλέπεις αυτό;

prefadoros είπε...

Ο Χρόνης βρε "αϊτέ" δεν είναι πρώτο βιολί του Γραμματικόπουλου, είναι ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος με 1.300 ψήφους συμπολιτών μας σαν και σένα. Στο συνδυασμό που προφανώς και συ ψήφισες. Αυτό πως λέγεται;

Ανώνυμος είπε...

Την άποψή σου αντιεξουσιαστή θελουμε τα επιχειρήματά σου για τους άφθαρτους Χρόνη Κούτσελα Βασιλόπουλο Νότη Κουτρουμπη κλπ. Αν υπήρχε στοιχειώδες φιλότιμο δεν θα έπαιρνε μαζί του ανθρώπους που τον έβριζαν με τρομερούς χαρακτηρισμούς ( ούτε ανώνυμα δεν μπορώ να αναφέρω) και θα σεβόταν τους δικούς του ανθρώπους που βγαίνουν όλοι ανακόλουθοι συμμαχόντας με τα λαμόγια του Αναγνωσταρά.
Παράτα τα πήγαινε γράψε καμιά ανακοίνωση του δικού σου γιατί τζάμπα τα .......

Ανώνυμος είπε...

Μόνο από την απάντηση που έδωσες για το Χρόνη φαίνεται ότι ψεύδεσαι και μάλιστα άκομψα γιατί εσύδιαφωνείς με την επιλογή Χρόνη. Όλοι αυτοί οι χρησιμοποιημένοι ανεπάγγελτοι σύμβουλοι είναι τα πρώτα βιολιά του Γραμματικόπουλου που να το ξέρεις δεν τον ¨βλέπουν¨ καθόλου. Ρώτα να δεις τι λένε. Το πιο ελαφρύ ότι αυτοί μόνο προσπαθούν αυτολς είναι άχρηστος γι ´ αυτό δεν περνάει πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε ανώνυμε 6:54 τον εστειλες για βρούβες. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον τι κάνει δουλειά κάνει ο πρεφαδόρος. Όλος ο κόσμος βλέπει επίσης ότι ο Χρήστος είναι κάτι πολύ παλιό που πήρε όλα τα παλιά του Αναγνωσταρά. Είναι επιλογή του που τα πήρε δεν τα βρήκε όπως ο αλλος. Αύριο θα παρουσιάσω το νέο σχήμα που ετοιμάζει ο Γραμματικόπουλος