Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Παράνομες οι χρεώσεις του ΟΑΕΕ. Χιλιάδες ασφαλισμένοι προσφεύγουν κατά του Οργανισμού με νομικό όπλο τη γνωμοδότηση Μανιτάκη


Διαπομπεύθηκαν, φυλακίσθηκαν, καταστράφηκαν, αρρώστησαν και έχασαν τη ζωή τους, εξ αιτίας των παρανομιών του ΟΑΕΕ (και παλαιότερα του ΤΕΒΕ), εις βάρος τους.
Χιλιάδες επαγγελματίες έπεσαν θύματα παράνομων ποινικών διώξεων, υποχρεώθηκαν σε καταβολές τεραστίων ποσών,  είδαν την περιουσία τους να κατάσχεται  και καταστράφηκαν, λόγω του αντισυνταγματικού νόμου τον οποίο ψήφισαν οι 300 της Βουλής και εφαρμόζουν οι διοριζόμενοι από τις κυβερνήσεις Διοικητές του ασφαλιστικού τους φορέα.
Είναι μοναδικό, παγκοσμίως, φαινόμενο η επιβολή ποινικής τιμωρίας, με αιτιολόγηση την μη καταβολή εισφορών σε φορέα που, όμως, δεν σου παρέχει και αρνείται να σου παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες σε χρεώνει «βαπορίσια».

Το κίνημα ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ «Συμμετέχω και εγώ -η ισχύς εν τη ενώσει», έχει ήδη στα χέρια του Γνωμοδότηση –Βόμβα, που συνέταξε ο έγκριτος συνταγματολόγος και τέως υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης.


Στηριζόμενοι στη γνωμοδότηση Μανιτάκη, περισσότεροι από 750.000 ασφαλισμένοι ετοιμάζονται να προσφύγουν κατά του ΟΑΕΕ, διεκδικώντας επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων –εκβιαστικά- εισφορών, να ζητήσουν αποζημιώσεις για τις οικονομικές και ηθικές βλάβες που υπέστησαν και να πάψουν να πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν τους παρέχονται.
Η αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει την γνωμοδότηση, υπολογίζει σε περισσότερα από 4 δις τα χρήματα που οφείλει να επιστρέψει ο ΟΑΕΕ.
Με αυτό το επιχείρημα και με την αναμενόμενη θετική έκβαση των ομαδικών προσφυγών, θεωρείται βέβαιο πως, η κυβέρνηση θα εξαναγκασθεί να προσέλθει σε διάλογο με θέμα την αλλαγή του άθλιου και παράνομου πλαισίου καταπίεσης των ασφαλισμένων Εμπόρων, Βιοτεχνών, Επαγγελματιών, Αυτοκινητιστών κ.α.

 
 


 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δάκογλου από τους δημοσιογράφους, ο Αργυρόπουλος από τους εμπόρους και η Ελσα από τους βουλευτές, το παλεύουν 10 χρόνια το θέμα.
Στα τελευταία, ξύπνησαν οι Συνοσπονδίες και τώρα ο Μακρής. Εν τω μεταξύ όμως ο κόσμος πάει φυλακή και σπίτια καταστρέφονται γιατί κάποια ρετάλια της πολιτικής αρνούνται να αποδώσουν το δίκιο μας.
Δικαστήρια... Αλλαγή νομοθεσίας... Απαίτηση επιστροφής χρημάτων και Αποζημειώσεις για υλικές και ηθικές βλάβες. Αυτό να είναι το πλάισιο των κινητοποιήσεων. Και μέχρι τότε, ΜΑΥΡΟ σε βουλευτές και κόμματα που δεν μας στηρίζουν.
Μικρομεσαίος

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΣΜΟΣ ΜΑΣ