Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Επιστρέφουν από την Κεφαλονιά οι εθελοντές αφού παρέδωσαν τα τρόφιμα που προσφέρανε οι πολίτες της Ερμιονίδας

Πολίτες ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ερμιονίδας, ανταποκρίθηκαν θετικά, στο κάλεσμα της Εθελοντικής Δράσης, της περιοχής.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν, δεκατέσσερις παλέτες τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και πόσιμο νερό, τα οποία έχουν ως τελικούς παραλήπτες, τους σεισμόπληκτους κατοίκους, της Κεφαλονιάς… Η ανθρωπιστική βοήθεια, ταξίδεψε χθες, για το σκληρά δοκιμαζόμενο νησί, υπό την συνοδεία, της εμπνεύστριας  του ανθρωπιστικού εγχειρήματος και συντονίστριας της ανωτέρω εθελοντικής δράσης, κ. Βενετίας Μαμουλή.
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου», επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Μαμουλή, απόψε, κατά την διάρκεια της επιστροφής της,στην Ερμιονίδα, η οποία απάντησε σε σχετική ερώτησή μας: «Συγκλονισμένη από τις εικόνες στην Κεφαλονιά,

έκανα μια σκέψη την οποία συζήτησα, με τον σύζυγο μου… Συμφωνήσαμε και  αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε, όλους τους φίλους και  τους γνωστούς, μέσω διαδικτύου κυρίως, προς αυτήν την κατεύθυνση. Να συγκεντρώσουμε δηλαδή, τρόφιμα πρώτης ανάγκης και είδη ένδυσης, για τους σεισμόπληκτους Κεφαλονίτες… Η ανταπόκριση του κόσμου, από όλες τις μεριές της Ερμιονίδας, σε συνδυασμό με την καθολική υποστήριξη της δράσης μας, από τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και συλλόγους, ήταν εντυπωσιακή. Με την συνδρομή εξήντα εθελοντών, οργανώσαμε τέσσερα σημεία, εναπόθεσης  των ειδών  βασικής ανάγκης. Παραδώσαμε συνολικά δεκατέσσερις παλέτες , με τρόφιμα και υλικά, έπειτα από συνεννόηση, με τον υπεύθυνο του ΟΚΑΠ Κεφαληνίας, σε μια αποθήκη που ο ίδιος  μας υπέδειξε, στο Αργοστόλι, γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι στο Ληξούρι. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, έχω φύγει από το νησί και επιστρέφω στην Ερμιονίδα. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση αλληλεγγύης, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Αν υπάρξει εθελοντικό ενδιαφέρον, ενδέχεται η Εθελοντική Δράση Ερμιονίδας, να θεσμοθετηθεί…»

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί πανω απο ολα ειμαστε άνθρωποι. μπραβο. μπραβο μπραβο στον κόσμο!

Μ.Ιακ. είπε...

H BENETIA TOYS EBALE GIALIA STOYS POLITIKANTIDES

Ανώνυμος είπε...

μπραβο κοπελα μου

Ανώνυμος είπε...

και ο Δημος δεύτερος και καταιδρωμένος Ακόμη να στείλουν αυτοί στην κεφαλονια

Ανώνυμος είπε...

Στο Αμέρικα λόγο έχουν μονον οι πρώτοι

Ανώνυμος είπε...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Άκου εθελοντικό ενδιαφέρον! Καλά πού ήσουν εσύ κοπέλλα μου;Φάγαμε σαβούρα με τη σέσουλα οι εθελοντές μέχρι να μπεί σε σειρά το "πράγμα" από τη ζούγκλα που άφισαν Σφυρής και Λεμπέσης στους κοινόχρηστους χώρους. Μπράβο πάντως για την προσπάθεια! Γρήγορα γρήγορα κοινητοποιήθηκε ο "Ιχνηλάτης" ήθελε φαίνετε να μας αποδείξει αυτό που γράφει πιό πάνω ο ανώνυμος γοια το δήμο.

Ανώνυμος είπε...

(γοια το δήμο)! εχεις και δικαίωμα ψήφου τρομάρα σου!