Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το Εθνικό Μέτωπο συμμετέχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Βεργιάννης,
Νίκος Μπογονικολός, Μάνος Κώνστας και Δημήτρης Γκίκας
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου του Εθνικού Μετώπου. Με το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος, Μάνος Κώνστας, προέβη σε μια γενικότερη αποτίμηση της έως σήμερα πορείας του Εθνικού Μετώπου, τονίζοντας τα βασικότερα σημεία πολιτικής ανάλυσης στα οποία το Εθνικό Μέτωπο δίνει ιδιαίτερη σημασία, μεταξύ των οποίων και το νέο σχέδιο Ανάν, τον νεοoθωμανισμό της Τουρκίας καθώς και το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Ανέλυσε διεξοδικά την πρόταση του Εθνικού Μετώπου για την έξοδο από την κρίση ορίζοντας τα κύρια σημεία που αποτέλεσαν και την πολιτική απόφαση. Αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, οριστική διαγραφή - διευθέτηση του χρέους, εθνικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης της οικονομίας, νομισματική ανεξαρτησία, αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων, προστασία της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας, δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες.
Στην συνέχεια, ο κ. Κώνστας τοποθετήθηκε συγκεκριμένα επί των ευρωπαϊκών εκλογών, δηλώνοντας την σταθερή του πεποίθηση, η οποία και έγινε δεκτή από το Εθνικό Συμβούλιο, να κατέλθει το Κίνημα αυτόνομα στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, δίχως να αποκλείεται η περίπτωση ένταξης στο ψηφοδέλτιο του Εθνικού Μετώπου, προσώπων από τον εθνικιστικό και ευρύτερο πατριωτικό χώρο.
Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Κινήματος Δημήτρης Γκίκας, ο οποίος τόνισε την σημασία της διατύπωσης σοβαρών θέσεων και προτάσεων ως προς το ζήτημα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Θεωρώντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν λαϊκίστικα συνθήματα, ο κ. Γκίκας έθεσε μια σειρά από αποφάσεις και ζητήματα που ετέθησαν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας τον οικονομικό ολοκληρωτισμό που ασκείται πλέον από το γερμανικό διευθυντήριο και το γραφειοκρατικό «τέρας» των Βρυξελλών.
Επί των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Νίκος Μπογονικολός, ο οποίος πρότεινε την παράλληλη συμμετοχή, όπου αυτό είναι εφικτό, στελεχών του Μετώπου τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών. Η πρόταση έγινε δεκτή από το Εθνικό Συμβούλιο, μέλη του οποίου εξήραν την σημασία της καθόδου στις εκλογές ανθρώπων με εθνικιστικό πολιτικό χαρακτήρα και θέσεις, όπως ο Γιάννης Κουριανίδης στην Θεσσαλονίκη και ο Γιώργος Σαγιάς στην Λαμία.
Τέλος, ο Διευθυντής Οργανώσεως Γιώργος Βεργιάννης τόνισε την ανάγκη συμπαγούς οργάνωσης του Κινήματος με σκοπό την καλύτερη προώθηση των θέσεών του και με σκοπό την τελική νίκη.
Τοποθετήσεις επί των προτάσεων, που στο σύνολό τους έγιναν δεκτές από το Εθνικό Συμβούλιο, έκαναν πολλά σημαίνοντα στελέχη του Κινήματος, όπως ο Κώστας Καρδαράς, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Γιάννης Κουριαννίδης, Περιφερειάρχης Μακεδονίας και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Πεισίστρατος Ταρναράς και άλλοι.
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου λύσατε ένα πρόβλημα. Τώρα, μπορώ να ψηφίσω εθνικιστικά.
Στην Περιφέρεια όμως; Δεν θα πρέπει να δώσουν γραμμή αφού όπως καταλαβαίνω, το Εθνικό Μέτωπο δεν θα συμμετέχει;
Δημήτρης -Τρίπολη

Ανώνυμος είπε...

Το Εθνικό Μέτωπο συμμετέχει και στην περιφέρεια. Μάλιστα επικαλούμενος το ανωτέρω δημοσίευμα, υπενθυμίζω την εισήγηση που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και η οποία αναφέρετο στις Περιφερειακές και Αυτοδιοικητικές εκλογές. Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα του Κόμματος προκειμένου να ενημερωθείτε συγκεκριμένα. Εθνικό Μέτωπο / Κεντρική Διοίκηση / Τηλ: 210 9210608, 628

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι ώρα να αρχίσουμε ζυμώσεις και να φροντίσουμε για τοπική του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στη πόλη; Η συσπείρωση και η συμμετοχή μετράει και είναι ώρα για να αποκτήσει φωνή η πολιτιστική πλευρά της Ελλάδας. Δεν μπορεί να μένουμε αδρανείς και να παίρνουμε τηλέφωνο τα κεντρικά στην άλλη άκρη. Αν υπάρχει ενδιαφέρον ας αφήσετε μηνύματα για να υπάρξει επικοινωνία των ενδιαφερομέρνων.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει άμεση ανάγκη να προφυλάξουμε τον Ελληνισμό από τους λαθροπίθηκους του Χίτλερ. Θα ξεφτιλίσουν κάθε ιδέα και θα αλλοιώσουν την φήμη του Έλληνα Πατριώτη. Αν και το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ φαίνεται πολύ νωθρό (τόσο που βάζει μας βάζει σε υποψίες) ας αρχίσουμε από εκεί και βλέπουμε. Να επικοινωνήσουμε και να αρχίσουν ζυμώσεις.
Κώστας