Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ξεκίνησε το 10ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου


Στον χώρο του «Βουλευτικού» στο Ναύπλιον, από χθες 29η Μαΐου και μέχρι την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, διοργανώνει το 10ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου, σε συνεργασία με την Έδρα J. Monnet «Δημοκρατία και Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΕ», και την Έδρα UNESCO «Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη».

Στο σεμινάριο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ναύπλιον, φέτος, υποψήφιοι Διδάκτορες και τελειόφοιτοι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, θα παρουσιάσουν την πρόοδο του ερευνητικού τους έργου, πάνω σε μία ευρύτατη θεματολογία διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, και θα αξιολογηθούν από επιτροπή πανεπιστημιακών.
Από το 9ο Σεμινάριο, του 2013
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 31/5 η παραδοσιακή, ειδική εκδήλωση Εσπερίδα με θέμα «Ιστορική μνήμη και δίκαιο. Το δικαίωμα στην αλήθεια» με συμμετοχή προσωπικοτήτων στον ακαδημαϊκό και μη χώρο. Το Σεμινάριο περιλαμβάνει και ειδικές εκδηλώσεις, Atelier. Στο πρώτο, 5 μεταδιδακτορικοί ερευνητές θα παρουσιάσουν το έργο τους σε τρέχοντα ζητήματα του διεθνούς δικαίου, ενώ το δεύτερο θα ασχοληθεί με ζήτημα της τρέχουσας επικαιρότητας.
Το Σεμινάριο είναι ανοικτό και το παρακολουθούν μεταπτυχιακοί και τελειόφοιτοι φοιτητές, νέοι επιστήμονες και ερευνητές με διεθνολογικά ενδιαφέροντα.

Το Σεμινάριο διοργανώνεται στο Ναύπλιον από το 2005. Πρόκειται για ένα θεσμό μοναδικό στα ελληνικά ακαδημαϊκά δρώμενα, με αναφορές στις διεθνείς ecoles doctorales, με μεγάλη συμμετοχή νέων ερευνητών κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα, συμμετείχαν 345 περίπου Υποψήφιοι Διδάκτορες και τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο ενώπιον ακαδημαϊκής επιτροπής αξιολόγησης. Η παρουσίαση των εισηγήσεων γίνεται στη γλώσσα εκπόνησής των εργασιών (ελληνικά/αγγλικά/γαλλικά).
Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία του Καθηγητή Στέλιου Περράκη και  έχει μια λειτουργική σχέση με το Π.Μ.Σ. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: