Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Δημήτρης Καμπόσος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους πολίτες»

Δημήτρης Καμπόσος
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτές τις χιλιάδες λαού, που δεν άκουσαν τίποτα από τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, από αυτές τις ακραίες τοποθετήσεις που έθιγαν πρόσωπα και οικογένειες, γιατί αυτός ο αγώνας ξεθάφτηκε από τα πολύ παλιά, ίσως τη δεκαετία του ’50 ή του ’60.
Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, που προσπάθησαν να ξαναγυρίσουν σε εκείνο το βόρβορο, πνίγηκαν στο βόρβορο που δημιούργησαν οι ίδιοι.
Ευχαριστώ, λοιπόν, αυτόν τον υπέροχο λαό, αυτούς τους ανθρώπους που είδαν τα τελευταία χρόνια να γίνεται μία τεράστια δουλειά σε αυτόν τον τόπο.
3 πανεπιστημιακές σχολές, στα πρόθυρα η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους, 2 σχολεία χτίζονται, το Κολυμβητήριο είναι προ των πυλών και βεβαίως μία σειρά από έργα σε κάθε μέρος, σε κάθε τόπο.
Ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά, όλους τους ανθρώπους, ακόμη κι εκείνους που δεν με ψήφισαν.
Ευχαριστώ όλους εσάς γιατί μαζί θα πορευτούμε και το αύριο ανήκει σε όλους μας.

Δεν θα ξεχωρίσω κανέναν, το είπα από την πρώτη στιγμή, όμως δεν μπορώ, και σαν άνθρωπος, να μην στηλιτεύσω εκείνους που στη ζωή τους δεν λένε ούτε ευχαριστώ, ούτε συγχαρητήρια, ούτε συγγνώμη. Δεν ζήτησαν συγγνώμη στην κοινωνία για ό,τι έκαναν τόσα χρόνια και η κοινωνία, βεβαίως, τους καταδίκασε μόνο με τη ψήφο της. Δεν είπαν ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε γι’ αυτούς, να τους οδηγήσει σε θώκους, στο παρελθόν. Δεν περίμενα να πουν συγχαρητήρια στη νίκη μου, αλλά, τουλάχιστον, θα περιμένω να συνεργαστούν μαζί μας για να πάμε παρακάτω τον τόπο…
Είναι η επόμενη ημέρα, η ημέρα της ευθύνης, η επόμενη ημέρα που πρέπει να κοιτάξουμε και να πάμε μπροστά. Εγώ έχω γυρίσει σελίδα, όπως έχει γυρίσει σελίδα και η κοινωνία. Όμως σαν κοινωνικό φαινόμενο, πρέπει να το αναφέρω. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Δεν νομίζω πως θα έχουν τη δυνατότητα να μας κοιτάξουν κατά πρόσωπο.
Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, αυτός ο μεγάλος και ιστορικός δήμος, απέναντι στις προκλήσεις που έρχονται, θα σταθεί όρθιος, όπως στάθηκε αυτά τα  3,5 μαύρα χρόνια και αυτή τη στιγμή, κοιτώντας το μέλλον, μέχρι το 2020 θα προγραμματίσουμε να ανεβάσουμε τον Δήμο μας πολύ ψηλά.
Παθιάζομαι με αυτό που κάνω, αγαπώ υπερβολικά τον τόπο μου. Ας είναι ήσυχος ο κόσμος, ας είναι ήσυχος αυτός ο λαός, θα τιμήσω, όσο το δυνατόν περισσότερο, αυτό το οποίο έκαναν για μένα.
Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό μας. Από την πρώτη Κυριακή με 4 αντιπάλους, να βρισκόμαστε στο 61-62%. Σε Δημοκρατίες αυτά τα ποσοστά δίνονται μόνο σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι θα πάνε μπροστά τον τόπο.
Τους ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου, την ευγνωμοσύνη μου θα τη δουν μέσα απ’ τις πράξεις μου.
Τους ευχαριστώ πολύ».

Δημήτρης Καμπόσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: