Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Οι πρώτες αψιμαχίες Γεωργόπουλου με Σφυρή. Αφορμή η φράση για «κοινωνικά σκουπίδια» της Ερμιόνης

Οι βασικοί υποστηρικτές του Δημ. Σφυρή
(Εικονίζονται οι κ.κ. Λεμπέσης και Μερτύρης)
και μέλη της οικογένειας Γεωργόπουλου
έγιναν αντικείμενο απρεπών λεκτικών επιθέσεων
Μια φράση που ελέχθη (προφανώς με προσωπικές αναφορές σε πολιτικούς του αντιπάλους) από τον πανηγυρίζοντα Δημήτρη Σφυρή το βράδυ της εκλογικής του νίκης αποτέλεσε την αφορμή της πρώτης δημόσιας αψιμαχίας των παρατάξεων «Δυνατή Ερμιονίδα» (Γιάννης Γεωργόπουλος) και «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας» (Δημήτρης Σφυρής). Αψιμαχίας που εκδηλώθηκε υπό την μορφή Δελτίων Τύπου των δημοτικών παρατάξεων, που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Τα «Κοινωνικά σκουπίδια» αναφέρονται σε όσους δεν ψήφισαν Σφυρή και πρέπει η έκφραση να ανακληθεί, λέει η «Δυνατή Ερμιονίδα». Τα «Κοινωνικά σκουπίδια», δεν αναφέρονται στον λαό αλλά σε συγκεκριμένα άτομα που υπάρχουν και πρέπει να απομονωθούν λέει η «Δημοτική Συνεργασία  Ερμιονίδας» και τονίζοντας ότι ο»υδέποτε ο Δημήτρης Σφυρής αναφέρθηκε στους πολίτες –ψηφοφόρους»
Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων.

«ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»: "Ο κ. Σφυρής να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς» 
«Μετά την παρέλευση τριών ημερών από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ανάδειξη του κ. Δ. Σφυρή ως Δημάρχου Ερμιονίδας για την χρονική περίοδο 2014 - 2019, περιμέναμε να είχε επέλθει ψυχραιμία και νηφαλιότητα τόσο στον ίδιο όσο και στο επιτελείο του και να είχε ανακαλέσει τους βαρείς χαρακτηρισμούς προς τους μισούς ψηφοφόρους του Δήμου, τους οποίους εκτόξευσε κατά την ομιλία του στην Ερμιόνη το βράδυ της Κυριακής 25/5/2014, αποκαλώντας τους "κοινωνικά σκουπίδια". Για το λεξιλόγιο του "πεζοδρομίου" το οποίο χρησιμοποίησε τί μπορεί να πει κανείς; Λυπηρό! Ας παραβλέψουμε τη φράση "...είχαν τον Πρόεδρο της Θερμησίας κάτω από την μπότα τους", γιατί ούτε μπότες φοράμε ούτε οι πράξεις μας, όπως απεδείχθη, ταυτίζονται με αυτούς που τις φοράνε. Η παραποίηση της αλήθειας πιστεύουμε ότι θα σταματήσει και η αναφορά του κ. Σφυρή σε γεγονότα όπως τα παραπάνω, έγινε λόγω κεκτημένης προεκλογικής ταχύτητας.  
Ο κ. Σφυρής θα πρέπει να σεβαστεί και να αντιληφθεί την ετυμηγορία του λαού, ο οποίος έδειξε με την ψήφο του το δρόμο της συναίνεσης και της συνεργασίας, δίνοντάς του αυτή την οριακή πλειοψηφία των 59 ψήφων, ουσιαστικά των 30 ψηφοφόρων.
Στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος και η κοινωνία μας το πρώτιστο που έχουμε ανάγκη είναι η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη. Τέτοιες εκφράσεις από νεοεκλεγέντα Δήμαρχο δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα και τον πολιτικό μας πολιτισμό, δημιουργώντας διχασμό στην κοινωνία μας.
Ελπίζουμε ο κ. Σφυρής να ανακαλέσει λόγω και πράξη τους χαρακτηρισμούς, ώστε να επέλθει ηρεμία στην κοινωνία. Η "Δυνατή Ερμιονίδα" και ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος διαβεβαιώνουν όλους τους Δημότες της Ερμιονίδας ότι, θα εργαστούν με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και την διατήρηση της κοσμιότητας, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία». 

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»: "Διαστρεβλώνετε τα γεγονότα"
«Το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Δυνατή Ερμιονίδα” του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλου, αδυνατώντας να αποδεχτεί την ετυμηγορία του Λαού της Ερμιονίδας, ο οποίος ανέδειξε τον Δημήτρη Σφυρή Δήμαρχο, για την πενταετία 2014 – 2019, συνεχίζει να εκτοξεύει λάσπη, συκοφαντίες και να διαστρεβλώνει πλήρως τα γεγονότα.
Σε δελτίο τύπου που διένειμε αναφέρει ψευδέστατα, πως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, κατά την ομιλία του στην Ερμιόνη το βράδυ της Κυριακής 25/5/2014, αποκάλεσε τους μισούς ψηφοφόρους του Δήμου μας “κοινωνικά σκουπίδια”.
Το συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας να το δει για να διαπιστώσει το μέγεθος του ψεύδους και της συκοφαντίας.
Εκεί  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, αναφέρεται στο αυτονόητο, δηλαδή στα “κοινωνικά σκουπίδια” που δυστυχώς υπάρχουν και τα έχουν αισθανθεί οι Δημότες μας, αλλά είναι μετρημένα στα δάχτυλα και δεν έχουν πλέον περιθώρια ανάπτυξης.
Τα “κοινωνικά σκουπίδια” είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, αλλά και πιο πριν, εκβίαζαν, απειλούσαν και συκοφαντούσαν τους συμπολίτες μας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό και αναστολή.
Αυτά τα “κοινωνικά σκουπίδια”, εμείς στην Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας τα έχουμε διώξει και τα έχουμε στείλει απέναντι, διότι είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την κοινωνική εξυγίανση, την κοινωνική συνοχή και την απελευθέρωση του Λαού της Ερμιονίδας.
Καλούμε τον κ. Γ. Γεωργόπουλο να πράξει το ίδιο, προκειμένου όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της Ερμιονίδας.
Παράλληλα τον καλούμε να νουθετήσει μέλη της οικογένειάς του, τα οποία υβρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα χειρότερα λόγια, τους ψηφοφόρους της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας και τις οικογένειές τους.
Αναμένουμε επίσης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξει πολιτικό πολιτισμό και όπως είθισται, ως ηττημένος  να συγχαρεί τον Νικητή, κάτι το οποίο δεν έχει πράξει έως σήμερα μετά την παρέλευση τριών ημερών από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ανάδειξη του Δημήτρη Σφυρή ως Δημάρχου Ερμιονίδας για την πενταετία 2014 – 2019.
Σε αυτό το σημείο τελειώνουν από την πλευρά μας τα λόγια.
Ήρθε η ώρα της δουλειάς και σας καλούμε, εάν έχετε πρόθεση, Όλοι Μαζί Ενωμένοι να δουλέψουμε για το καλό του τόπου μας».

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: «Θα θεσπιστεί έκδοση ειδικού "πιστοποιητικού καθαρότητος"»;
1. Η Δημοτική μας παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" είναι η πρώτη που εξέδωσε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα, το πρωί της Δευτέρας 26/5 και το περιεχόμενό της είναι γνωστό. Όσον αφορά τα συγχαρητήρια, η λέξη συγχαίρω σημαίνει χαίρομαι μαζί με κάποιον. Εκ των πραγμάτων δεν συν χαιρόμαστε αλλά ευχόμαστε, όπως πράξαμε, επιτυχία στο έργο της παράταξης η οποία πλειοψήφησε, προς όφελος των Δημοτών και του Δήμου.
2. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο από τη "Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας" και τον επικεφαλής της κ. Δ. Σφυρή, αποδεικνύουν ποιοι είναι οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι. Διαστρέβλωση της αλήθειας και παραποίηση της πραγματικότητας. Περιμένουμε απαντήσεις, για βίντεο με αλλοιωμένο νόημα, τα οποία προβλήθηκαν, για διαστρέβλωση περιεχομένου προεκλογικών μου ομιλιών, κλπ. 
3. Για τα λεχθέντα από τον κ. Σφυρή περί "κοινωνικών σκουπιδιών" υπάρχουν τα βίντεο "αμοντάριστα" και ο κόσμος είδε και έκρινε.  
4. Η ύβρις "κοινωνικά σκουπίδια" συνοδεύεται από διευκρίνιση "τους είχαμε όλους σχεδόν απέναντι, αυτά να καθαρίσουνε και την Ερμιόνη και όλη την Ερμιονίδα". (!) 
Τι σημαίνει αυτό; Αναγγέλλονται εκκαθαρίσεις; Θα θεσπιστεί έκδοση ειδικού "πιστοποιητικού καθαρότητος"; Κάτι πολύ φρικιαστικό μας θυμίζει αυτό.
Τι εννοεί ο κ. Σφυρής στην ομιλία στην Ερμιόνη στις 25/5/2014 (βίντεο 17.05΄ - 17.23΄) θα μπορούσα να κλέψω άλλες εκατό ψήφους;
Τέλος δηλώνω ότι, θα δείξω μηδενική ανοχή στην προσπάθεια εμπλοκής της οικογενείας μου στα πολιτικά σας παιχνίδια. Ανάγκη από νουθεσίες και υποδείξεις έχουν εκείνοι που συντάσσουν δελτία τύπου και ευθαρσώς φτάνουν στο σημείο να εμπλέξουν μέλη της οικογένειάς μου. Τα παιδιά μου και εν γένει τα μέλη της οικογένειάς μου δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον τόπο μας, ζουν καθημερινά τα προβλήματά του, έχουν την εκτίμηση του κοινωνικού μας συνόλου και δεν επιτρέπω σε κανένα να τα συκοφαντεί, να τα λασπολογεί ή να διαδίδει ψεύδη για να δημιουργεί εντυπώσεις.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Δάκογλου σε παραδέχουμαι. Είχες δεν είχες έβγαλες πάλι στο προσκήνιο το θέμα με τα κοινωνικά απόβλητα. Δε ξέρω γιατί τοέκανες αλλά σε παραδέχουμε. Τους βγάζεις όλους αθώους και όλους ένοχους και μπερδεύεις μέσα το Λεμπέση και το Μερτύρη. Επαναλαμβάνω μπορεί πολιτικά να μη σε γουστάρω αλλά είσαι μεγάλος ανακατοσούρας όταν θέλεις.
Ν.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Να μη δίνεις εύσημα στο Δάκογλου. Ο Δαμαλίτης σήκωσε το θέμα για να κάνει κόντρα στο Σφυρή και ο Γεωργόπουλος το εκμεταλεύτηκε.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ περίμενα να κάνει παρέμβαση ο Κατσαίτης και να πεί ν"αναγνωρίζω τον εαυτό μου και επιστρέφω το χαρακτηρισμό στον κ. Σφυρή

Ανώνυμος είπε...

Εγώ διαφωνώ με το Σφυρή που είπε είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Κάθισα και σκέφτηκα για λίγο και βρήκα ότι το αποριμματοφόρο θα πρέπει να κάνει δεύτερο δρομολόγιο (λόγω όγκου μερικών). Το θέμα είναι όμως που θα τα αδιάσει. Εδώ σας θέλω Γιατί τώρα κόλλισα.

Ανώνυμος είπε...

Είμουνα νοικοκύρης και τώρα τρέχω και δε φτάνω. Καταστράφηκα και έγινα κοινωνικό σκουπίδη επειδή ένας μηχανικός μου έφαγε τα κόπια μου και βρέθηκα να χρωστάω παντού. Το μόνο που μου μένει είναι να ασχοληθώ με την πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω καλά η κανω λάθος. αυτοί οι 2 δεν τρέχαν στα δικαστήρια για ένα ψήφο; τι τους ένωσε τώρα, ο Γανώσης;

Ανώνυμος είπε...

Να μη τα βάζετε με τον ανίκητο γιατί θα σας βγει σε κακό. Θα είναι ο ισχυρός άντρας της πενταετίας.

Ανώνυμος είπε...

Στους σταυλους παντα ηταν ισχυρος και ανικητος το εγραψε και ο παρατηρητης!!!!!!