Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο τουριστικός προορισμός «Πελοπόννησος» έχει γίνει πλέον μόδα

15 στελέχη Γερμανικών φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία, προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Την αντιπροσωπεία των Γερμανικών τουριστικών φορέων και πρακτόρων υποδέχθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Σπύρος Λαγωνικάκος.
Στους Γερμανούς εκπροσώπους προσφέρθηκε ένα λεύκωμα της Πελοποννήσου, στα Γερμανικά, και φυλλάδια με πληροφορίες για τον προορισμό και τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Τους έγινε ενημέρωση για τις περιοχές της Μεσσηνίας που θα επισκέπτοντο (Καλαμάτα, Αρχαία Μεσσήνη, Πύλος, Κυπαρισσία Μάνη αλλά και αρχαιολογικοί χώροι ευρύτερα της Πελοποννήσου όπως η Αρχαία Ολυμπία). Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την Πελοποννησιακή γαστρονομία από τα γεύματα που θα τους προσφέρουν οι κατά τόπους σύλλογοι επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Ο προορισμός «Πελοπόννησος» έχει γίνει πλέον μόδα με συντονισμένες δράσεις και συνέργιες» δήλωσε η κ. Νικολάκου.
Η Πελοπόννησος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΕΤΕ παρουσιάζει σημαντική αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων από το εξωτερικό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που αγγίζει το ποσοστό 122%, με 172.956 το 2014 έναντι 77.864 το 2013 με τις πτήσεις γραμμής να αποτελούν το 74% έναντι των πτήσεων charter που αποτελούν το 26%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: