Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ: Ξύπνα Λαέ (25-6-2014)

Γράφει ο Γιάννης Παμπόρης
Το γλείψιμο ξεκίνησε νωρίς
Ρωτάνε οι δημοσιογράφοι του νέους υπουργούς, τι τους είπε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε τι απάντησαν με σοβαρότητα. Υπουργός Πολιτισμού: Ο πρωθυπουργός αγαπάει πολύ τον πολιτισμό και ασχολείται προσωπικά.
Υπουργός Εργασίας: Ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη αγάπη προς τον Αγροτικό κόσμο και έδωσε τις ανάλογες οδηγίες για να εξασφαλίσει το αγροτικό τους εισόδημα.
Υπουργός Τουρισμού: Ο πρωθυπουργός μας έχει αποφασίσει ότι ο τουρισμός μας θα γίνει βαριά βιομηχανία γι αυτό παρακάλεσε τον πρόεδρο των ξενοδόχων να μειώσουν τις τιμές και όχι αν δουλεύουν λαθρομετανάστες και ανασφάλιστοι.
Αυτή τη φορά, «το γλείψιμο ξεκίνησε πριν καν να αναλάβουν».

Τους έπεσε βαρύ το υπουργιλίκι
Όλοι οι νέοι υπουργοί δήλωναν στους δημοσιογράφους ότι αναλαμβάνουν ένα δύσκολο έργο. Ένας μάλιστα δήλωσε ότι «είναι ένα βαρύ φορτίο που πρέπει να το αντέξουμε και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις». Κι εγώ αναρωτιέμαι: Ποιο φορτίο; Ότι γίνεται Υπουργός; Που θα έχει 40 συμβούλους και όλους τους άλλους υπό τις διαταγές του;  Ότι θα έχει την υπουργική του αμαξάρα με τον οδηγό του; Και τους σωματοφύλακες; Που θα έχει τζάμπα τα τηλέφωνά του; Τα ταχυδρομικά του; Τα γραφεία του στον τόπο του και στην Αθήνα; Που τα πληρώνουμε εμείς με τα 600 σύνταξη; Άσε τους μισθούς τους υπουργικούς! Χώρια τα ταξίδια στο εξωτερικό τζάμπα, χώρια τις υπερωρίες, χώρια οι επιτροπές, χώρια… χώριαχώρια. Άτιμη κοινωνία! Τα φορτώνεις όλα στους υπουργούς και αυτοί οι φουκαράδες αγκομαχούν να σηκώσουν όλα αυτά τα φορτία. Γενικά μου θυμίζουν τις γριές που δεν έχουν εισιτήριο να πληρώσουν και πάνε με τα πόδια τρία χιλιόμετρα και άλλα τρία.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι πια ένα κόμμα
Σφιχταγκαλιασμένοι με συγκαλυμμένο εκβιασμό εκατέρωθεν, λύνουν, δένουν και αλληλομοιράζονται Υπουργεία, σαν καραμέλες. Του Αγίου Πνεύματος, όλα τα κανάλια διακόπτανε το πρόγραμμά τους και μας ανακοίνωναν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ότι φεύγει ο Μιχελάκης έρχεται ο Λοβέρδος, φεύγει ο Γεωργιάδης μπαίνει ο Κωνσταντινόπουλος, φεύγει ο Τσαυτάρης μπαίνει ο Γιακουμάτος. Φεύγει ο Παναγιωτόπουλος μπαίνει η Γκερέκου. Τρελλάθηκα! Αναρωτήθηκα ποιος είναι στην κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ; Εκτός και αν είναι πια ένα κόμμα, ενιαίο και αδιαίρετο, σφιχταγκαλιασμένο με μίζες και κλοπές δημοσίου χρήματος!  Μπορεί να κάνω λάθος. Εσείς τι θα σκεφτόσασταν;
Όσο θυμάμαι κάποτε ότι με έδιωχνε η Ν.Δ γιατί δεν ήμουν οπαδός της και μετά με έδιωχνε το Πασόκ γιατί δεν ήμουν οπαδός του. Είδατε τι κάνει η λαμογιά; Ενωθήκανε όλοι μεταξύ τους και απομυζούν σαν τα τσιμπούρια το αίμα του λαού,  κάνοντας αυτοί μεγάλη ζωή χαρισάμενη ενώ ο  λαός πένεται και αυτοκτονεί. Η Ομερτά σε όλο της το μεγαλείο. Αυτό λέγεται δημοκρατία στην Ελλάδα. Μην τολμήσετε να τους κατηγορήσετε γιατί αμέσως ο μεγαλύτερος Δημοκράταρος ο Βενιζέλος θα σας πει ότι είσαστε φασίστες! Αμέ!

Άδωνι, έχασες το σεβασμό μου…
Είπε ο Άδωνις: «Πιστεύω ότι ο Σαμαράς είναι ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς που πέρασαν από την Ελλάδα». Είναι ψεύτης ο Άδωνις! Δε θα ξεχάσω τα λόγια του, πριν χρόνια, όταν έλεγε ότι «ο Σαμαράς είναι ο πιο βλάκας και ο πιο ηλίθιος που νομίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός». Μάλιστα γέλαγε ο Άδωνις τόσο ειρωνικά που τότε τον πίστεψα 100%. Τώρα ότι λέει είναι για τα σκουπίδια, γιατί έχασε τον σεβασμό μου. Πότε έλεγες αλήθεια Άδωνι; Τότε ή τώρα; Τότε ήσουν στην απ’ έξω και επομένως έλεγες αλήθεια. Τώρα είσαι μέσα στο βαρέλι με το μέλι και χάνεις τα λόγια σου; Για να δούμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια: