Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Μαθητές εκθέτουν δικά τους έργα ζωγραφικής στον κήπο της Πινακοθήκης

Αύριο Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, από το πρωί ώρα 8.00 μ.μ. και μέχρι αργά το βράδυ 10.00 μ.μ., στον κήπο της Πινακοθήκης (Σιδ. Μεραρχίας 23), θα εκτεθούν έργα μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.
Την πρωτοβουλία της ενέργειας είχαν τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου.
Τα έργα φιλοτέχνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο της συνεργασίας του 3ου Δημ. Σχολείου Ναυπλίου με το Odyssey Charter School στο Delaware των ΗΠΑ, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τίτλο «Από τη ζωγραφική στην εικονογράφηση».

Οι μαθητές του Β1 τμήματος γνώρισαν τρεις ξένους ζωγράφους, τους Βαν Γκογκ, Μιρό και Πικάσσο μέσα από βιβλία και το διαδίκτυο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν  την περιοδική έκθεση της Πινακοθήκης με τίτλο «Η θάλασσα στη νεοελληνική τέχνη», όπου εστίασαν στους Έλληνες Ν.Λύτρα, Ν.Χατζηκυριάκο-Γκίκα και Κ.Τσόκλη, με την καθοδήγηση της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας της Πινακοθήκης κ. Λαμπρινής Καρακούρτη-Ορφανοπούλου. Ζωγράφισαν είτε συγκεκριμένα έργα των παραπάνω ζωγράφων με τη δική τους ματιά, είτε ένα έργο βασισμένο στην τεχνοτροπία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: