Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΖΑΤΟΥΝΑ: Μουσική επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στα 89α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Μουσική επετειακή συναυλία, για τα 89α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου "Μίκης Θεοδωράκης" Ζάτουνας και στηρίζεται από το Δήμο Γορτυνίας.
Η μουσική αυτή εκδήλωση - «φόρος τιμής» προς τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη- γίνεται σήμερα, Τρίτη 29 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, ανήμερα στα γενέθλια του, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου "Μίκης Θεοδωράκης" Ζάτουνας, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Η αδελφοποιημένη με το Ναύπλιον Ζάτουνα της Αρκαδίας, ήταν τόπος εξορίας του μεγάλου συνθέτη για 2 χρόνια, τον καιρό της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.
Η συναυλία θα περιλαμβάνει όλα τα έργα που ο Μίκης εμπνεύστηκε εκείνα τα χρόνια, και πολλά ακόμη!
Θα συμμετάσχει πλήθος καλλιτεχνών, με μουσικό κορμό τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Κώστας Πατσιάς, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Νίκος Καραγιάννης και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη.


Τα τραγούδια που θα ακουστούν θα προέρχονται κύρια από έργα που συνέθεσε ο Μίκης στην εξορία στη Ζάτουνα, από τον Αύγουστο του 1968 ως τον Οκτώβρη του 1969. Έργα που περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές που φέρουν την ονομασία «Αρκαδίες» και θεωρούνται από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη. Στη συναυλία θα ακουστούν ακόμη και άλλα γνωστά τραγούδια του δημιουργού.
Το Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας, αναμορφώθηκε προσφάτως. Μέσα από τα εκθέματά του, αλλά και με τις παράλληλες εκδηλώσεις του, ζωντανεύει την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς που βρίσκονται ακόμη στη ζωή.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εφ' όσον η υγεία του το επιτρέψει θα παραστεί και ο ίδιος μαζί με μέλη της οικογενείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: