Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Κερνάμε γεύσεις από την Αργολίδα, στη Ν. Κίο

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου θα ανοίξει  τις πύλες του το Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα, Άργους", παρουσιάζοντας μερικά από τα καλύτερα αργολικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα αλλά και επιλεγμένα προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Περισσότεροι από 150 μικροί παραγωγοί που συμμετέχουν, προσκαλούν το κοινό να απολαύσει τα προϊόντα τους.
Σημαντικό σημείο του φεστιβάλ είναι και τα Εργαστήρια Γεύσεων,  με μεγάλο αριθμό chef, τα οποία οι προσερχόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν.


Στόχος του Φεστιβάλ που οργανώνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος είναι η προβολή και προώθηση των επώνυμων ελληνικών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό καθώς και στους επιχειρηματίες των χώρων εστίασης. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται η νέα τάση προς τον γαστρονομικό τουρισμό αλλά και η σύνδεση του με εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Παράλληλα το φεστιβάλ αποτελεί ένα μέσον και ένα τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων.
Τους επισκέπτες του Φεστιβάλ θα τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, όπως η πράσινη κουζίνα, μια νέα πραγματικότητα στο τραπέζι μας.

Οι μικροί συνοδοί των επισκεπτών θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, στον παιδότοπο του φεστιβάλ, με εκδηλώσεις όπως ζωγραφική, θεατρικές παραστάσεις, face painting κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: