Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας ταξίδεψε με μουσική και λόγο σε κόσμους ονειρικούς, άπιαστους και αισθαντικούς

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, έφτασε στο τέλος. Ένα Φεστιβάλ που γέμισε τις βραδιές των κατοίκων και των επισκεπτών του Πόρτο Χελίου με χρώματα και εικόνες και τους ταξίδεψε με μουσική και λόγο σε κόσμους ονειρικούς, άπιαστους και αισθαντικούς, πολύ καλύτερους από ό,τι όλοι στην καθημερινότητά μας βιώνουμε.
Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό φιλοξένησε μουσικές και μουσικούς που εκπροσωπούν το κλασσικό ρεπερτόριο, τόσο μουσικής δωματίου όσο και σολιστικό, χορευτές και χορευτικές ομάδες που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη τάση του χορού και την παραδοσιακή έκφανσή του και παρουσίασε λαογραφικά στοιχεία και παραδοσιακά μουσικά όργανα.


Πλούτισε τις γνώσεις μας για θέματα περιβάλλοντος, τέχνης, ιστορίας και εν γένει επιστημονικά, μέσα από διαλέξεις με ποικίλη θεματική, όπως, τη ζωή του Ελ Γκρέκο, τη σύγχρονη διατροφή, την αποκωδικοποίηση της ελληνικής μυθολογίας, την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της αλιείας του γόνου κ.λ.π. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν, όπως κάθε φορά, ο κύκλος των παιδαγωγικών ομιλιών και διαλέξεων που αφορούσαν την οικογένεια, την κινησιολογία και τις σύγχρονες τάσεις της παιδαγωγικής επιστήμης.
Ο Πρόεδρος του ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ. και Διευθυντής του Φεστιβάλ με δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, Δημήτρη Καμιζή, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ερμιονίδας, Νίκο Παππά και τον κ. Μανιάτη, Διευθυντή Χορωδιακού Εργαστηρίου του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους.
Τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή και ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου, που υπήρξε ο βασικός χορηγός και συμπαραστάτης των φετινών εκδηλώσεων και ειδικότερα τον Πρόεδρό του, κ. Τζώρτζη Παπαναστασίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να πλαισιώσει και να στηρίξει οικονομικά το 26ο Φεστιβάλ.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στο 26ο Φεστιβάλ,  χαρίζοντας αφιλοκερδώς στο κοινό που παρακολούθησε τις βραδιές του, στιγμές έκστασης και μεγάλης συγκίνησης, προσφέροντας την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους και στη φετινή μας προσπάθεια.
Η δήλωση του Προέδρου του ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ. κατέληξε: «Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω τον μουσικοπαιδαγωγό, Δάσκαλό μας και Ιδρυτή του Φεστιβάλ, κ. Γιώργο Μάνεση, για την πολυετή και εξαιρετικά σημαντική προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας και ιδιαίτερα, στο Πόρτο Χέλι, τόπο που μεγάλωσε, αγάπησε και από τον οποίο άντλησε τα βιώματά του, διαμορφώνοντας το μουσικό και προσωπικό του χαρακτήρα».

        

Δεν υπάρχουν σχόλια: