Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβασίας

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στο Δημοτικό Κατάστημα Παπαδιανίκων της Δ.Ε. Ασωπού του Δήμου Μονεμβασίας, παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, κατόπιν της υπ” αριθ. πρωτ. 18640/14-08-2014 πρόσκλησης του εκλεγέντα Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σύμβουλοι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και οι Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο
Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης, απευθυνόμενος προς τους εκλεγέντες μίλησε με λόγο πνευματικό τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και αγάπης προκειμένου νε επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι. «Εάν είναι μια φορά ευλογημένη η εργασία, είναι δέκα φορές ευλογημένη η συνεργασία» τόνισε ο Μητροπολίτης συνεχίζοντας: «Στη συνεργασία φαίνεται και ο έσω άνθρωπος και εκεί μπορείς κάποιον να τον βαθμολογήσεις».


Ευχήθηκε τέλος σε όλους υγεία ψυχική και σωματική, να έχουν αγάπη στην καρδιά τους και μέσα στη ψυχή τους το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.
Ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη ο οποίος τόνισε την ανάγκη τήρησης του όρκου τον οποίο έδωσαν, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα «συμπύκνωμα πολύ βαθύ το οποίο μέσα του κλείνει αξίες και αρχές αιώνων». Μίλησε για την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των πολιτών προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο Δήμος. Οι δημότες θεωρούν ότι ο Δήμος είναι πέρα και έξω απ’ αυτούς. Οφείλουμε να δώσουμε στους δημότες να καταλάβουν ότι ο Δήμος είναι αυτοί οι ίδιοι και ότι με τη συμμετοχή τους τα πάντα μπορούν να πάνε καλύτερα». Τόνισε την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να εμφιλοχωρείται από αξίες όπως η ισότητα μεταξύ των πολιτών, η ισονομία και η αυξημένη αίσθηση δικαιοσύνης. «Δεν νοείται να ξεχωρίζουν οι δημότες μεταξύ τους ούτε νοείται να εφαρμόζεται ο νόμος διαφορετικά μεταξύ των πολιτών» είπε ο κ. Τριχείλης.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι θα πρέπει να έχει αυξημένο το αίσθημα του χρέους, του καθήκοντος και της ευθύνης. «Εάν δεν αισθανθούμε όλοι το χρέος ευθύνης που έχουμε δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σαν Δημοτική Αρχή» είπε ο κ. Τριχείλης τονίζοντας ότι: «Πρέπει να μας χαρακτηρίζει υψηλό ήθος και ταπεινό ύφος. Οφείλουμε να ασχοληθούμε με όλες τις εκφάνσεις του Δήμου, ενώ αυτό από το οποίο θα κριθούμε είναι η αποτελεσματικότητα». Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τριχείλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά με αρχές και αξίες που έρχονται από πολύ παλιά, ώστε την επόμενη πενταετία ο Δήμος Μονεμβασίας να πάει ακόμα καλύτερα απ’ ότι σήμερα».

Στην τελετή της ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Μολάων  κ. Παναγιώτης Τσολομύτης, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Δημήτρης Βατίστας, οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ματούλα Μπελεγρή & κ. Ιωάννης Τζεφεράκος, ο τ. Δήμαρχος Ασωπού κ. Ανδρέας Παπαδάκης και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: