Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου αποφάσισαν πρακτικές δράσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού

Οι προοπτικές του τουρισμού στην Πελοπόννησο και οι προτάσεις για την ενίσχυσή του σε κάθε περιοχή συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Οργανισμού που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μαρινάκο Κωνσταντίνο, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουτσόπουλο Πέτρο. Εκ μέρους του Β’ Αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Παππά παρευρέθησαν οι κυρίες Άννα Σιαγγανά και Φιλιππίδη Σοφία.
Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και οι νέες δυνατότητες προώθησής του στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης.


Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρθηκε στις προωθητικές δράσεις του Επιμελητηρίου, που ήδη υλοποιούνται, για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και την στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε δράσεις όπως οι οργανωμένες επισκέψεις tour operators και δημοσιογράφων, η ανάδειξη του τουρισμού σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά προϊόντα και άλλες πολλές.
Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου αναφέρθηκαν στις εξειδικευμένες ανάγκες του τουριστικού κλάδου στην Πελοπόννησο και τις ιδιαιτερότητες του προκειμένου, από κοινού με το Επιμελητήριο, να βρεθούν και τα αντίστοιχα προγράμματα στήριξης. Ειδικότερα  ο Πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Μαρινάκος Κων/νος επεσήμανε ότι σήμερα όσο ποτέ αποτελούν  αναγκαιότητα οι συνέργειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη φορέων για την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
Ιδιαίτερο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το θέμα της κατάστασης με τα πυρόπληκτα δάνεια, που ταλανίζει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και των τουριστικών. Επισημάνθηκε η επιτυχία που είχαν οι επίμονες προσπάθειες του Επιμελητηρίου για την παράταση και την μείωση του επιτοκίου των πυρόπληκτων δανείων προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες, ειδικά του τουρισμού που είχαν να αντιμετωπίσουν, μετά την μεγάλη καταστροφή το 2007, τη δραματική μείωση της τουριστικής κίνησης. Επειδή, όμως τα προβλήματα συνεχίζουν, οι προσπάθειες δε σταματούν εδώ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Συμφωνήθηκε μάλιστα, κατόπιν εισήγησης του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, να αποσταλεί μία κοινή επιστολή από όλα τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, προκειμένου να αρθούν κάποιες ασάφειες της τελευταίας απόφασης αναστολής και να δοθεί νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων.
Τέλος, προτάθηκε και συζητήθηκε η κοινή παρέμβαση στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων από τα Επιμελητήρια και άλλους επαγγελματικούς φορείς που εκπροσωπούν επαγγελματικές ομάδες μη μέλη του Επιμελητηρίου, όπως οι ξενοδόχοι, οι μηχανικοί, οι γιατροί κλπ.

Στο τέλος της συνάντησης οι δυο φορείς ανέφεραν ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που ετέθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: