Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η Ερμιόνη στο πόδι: Μεγάλη επιτυχία αναμένεται να έχει η 4η γιορτή ροδιού

Στο κτίριο Συγγρού στην Ερμιόνη,  απόψε (19:00), θα ανοίξει η αυλαία της 4η γιορτής ροδιού…
Θα μιλήσουν στο ακροατήριο του τοπικού Πνευματικού Κέντρου, ειδικοί επιστήμονες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητές του, ενώ στην συνέχεια οι επισκέπτες, θα παρακολουθήσουν θεατρικό δρώμενο, με πρωταγωνιστές τους μαθητές του 2ου νηπιαγωγείου Ερμιόνης.  
Την γιορτή συνδιοργανώνουν το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας - Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, την Π.Ε Αργολίδας, παραγωγούς, φορείς και συλλόγους, της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο, στο λιμάνι της Ερμιόνης, με την διεξαγωγή του κυνηγιού του «χρυσού» ροδιού, (έναρξη 10:30) που ως ψυχαγωγική δράση, απευθύνεται κυρίως, σε παιδιά του δημοτικού… Οι  επίδοξοι μικροί «κυνηγοί», θα συγκεντρωθούν στο Ηρώο και θα λάβουν μέρος στο παιχνίδι, υπό την επίβλεψη μελών της Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας.


Λίγες ώρες αργότερα (15:00) οι λάτρεις του ποδηλάτου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, στην καθιερωμένη διαδρομή, μέσα από τα όμορφα ροδοπερίβολα, (15:00) με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το λιμάνι.
Η δεύτερη ημέρα της γιορτής, θα κλείσει με ζωντανή μουσική, από ντόπια σχήματα καλλιτεχνών (19:00) στα «Μαντράκια»
Με την προσμονή μεγάλης κοσμοσυρροής, όπως μας πληροφόρησαν, στελέχη του Δήμου Ερμιονίδας, αναμένονται να φτάσουν στο αποκορύφωμα τους, οι εκδηλώσεις της 4ης γιορτής ροδιού την προσεχή Κυριακή. (11:00)… Με την συμμετοχή επαγγελματιών, εθελοντών αλλά και γνωστών Σεφ, που θα επιμεληθούν της παρουσίασης εδεσμάτων και ποτών, εμπνευσμένα από τις γεύσεις του ξακουστού ροδιού, ως εγγυητές μιας ακόμη επιτυχημένης  εκδήλωσης, που αναδεικνύει πρωτίστως την τοπική αγροτική κουλτούρα…
Στην γιορτή συμμετέχει και ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του, στο πλαίσιο της διοργάνωσης  (Κυριακή πρωί), με την ορχήστρα Ερμιονίδας…
Το τέλος των εφετινών «ρόδινων» δράσεων, θα σηματοδοτήσει η συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και των συνεργατών του (Κυριακή) στο λιμάνι της Ερμιόνης (17:00).


Δεν υπάρχουν σχόλια: