Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Δήλωσες ρομά; Μπορείς να κάνεις τα πάντα και κανένας να μην σε ενοχλεί.

Γράφει ο Θάνος Τζήμερος..
Εδώ και 40 χρόνια μερικές οικογένειες τσιγγάνων καταπατούν οικόπεδα που έχουν ιδιοκτήτες στο Χαλάνδρι. Οι ιδιοκτήτες πληρώνουν κανονικά φόρους για μια περιουσία που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Έχουν εκδοθεί άπειρες δικαστικές αποφάσεις απομάκρυνσης των καταπατητών. Καμία δεν εφαρμόστηκε με πρωτοστατούντες τους υπέρμαχους της προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων. Όπου ατομικό δικαίωμα, α λα Ελληνικά, δεν είναι η νομή της περιουσίας αλλά η καταπάτησή της!!!
Αλλά είναι πολλά τα λεφτά και πολλές οι ψήφοι Άρη. Όλα τα χρήματα των προγραμμάτων "ενσωμάτωσης" των τσιγγάνων στην κοινωνία τα έφαγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με τους αρχηγούς των τσιγγάνων.


Και επειδή είναι δημότες Χαλανδρίου και ψηφίζουν, οι πολιτικάντηδες τους έκαναν πλάτες έναντι ψήφων, τις ίδιες που κάνει σήμερα ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Χαλανδρίου, εκλεγμένος με τη στήριξη Σύριζα και Ανταρσύα.
Πού θα πάνε; λένε κάποιοι ευαίσθητοι α λα καρτ. Όπου θέλουν και όπου μπορούν, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες, που έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Αν θέλουν να μείνουν σε τσαντίρια ή παραπήγματα, θα βρουν μια έκταση, θα μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη της, θα κανονίσουν το νοίκι και θα εγκατασταθούν εκεί με κανονική σύνδεση για ρεύμα και νερό, σχολείο για τα παιδιά και συνθήκες υγιεινής. Και με κάποιο κανονικό επάγγελμα πέρα από τις κλοπές καλωδίων, σχαρών υπονόμων και αγαλμάτων.
Εφόσον κανένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να καταπατήσει περιουσία άλλου, γιατί να έχει ο τσιγγάνος; Εφ' όσον κανένας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να στερεί από τα παιδιά του την υποχρεωτική εκπαίδευση και να τα στέλνει να ζητιανεύουν (έκθεση ανηλίκου λέγεται αυτό) γιατί να έχει ο τσιγγάνος;
Φτάσαμε να γίνουμε ρατσιστές από την ανάποδη. Δήλωσες ρομά; Μπορείς να κάνεις τα πάντα και κανένας να μην σε ενοχλεί. Καιρός να τελειώνει και αυτό το μεταπολιτευτικό έθιμο. Περιμένω επιτέλους στο Χαλάνδρι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: