Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αλήθεια ή ψέμματα; Μας διοικούν παλιάνθρωποι ή τους κατακρίνουν συκοφάντες; Γιατί τέτοιοι άνθρωποι (παλιάνθρωποι ή συκοφάντες) νομοθετούν και καθορίζουν τη ζωή μας;

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλειοψηφία στο Προεδρείο της Βουλής και στη Διάσκεψη των Προέδρων έχουν κατά κυριολεξία θάψει στα συρτάρια της νομοθετικής υπηρεσίας πάνω από 100 δικογραφίες που αφορούν την ποινική ευθύνη υπουργών και πρωθυπουργών και διαβιβάσθηκαν στη Βουλή επί διακυβέρνησης Σαμαρά.
Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική Περίοδο, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με αγαστό τρόπο συμπράττουν για την προστασία εκείνων των κυβερνητικών προσώπων στους οποίους στηρίζεται η κυβερνητική κοινοπραξία και καταψηφίζουν κάθε πρόταση διερεύνησης (Μνημόνιο, Λίστα Λαγκάρντ, Υποβρύχια).


Ψήφισαν να μην εξετασθούν οι ευθύνες για το Μνημόνιο και για τα Υποβρύχια και φρόντισαν να μην ελεγχθεί για τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Βενιζέλος, αλλά και να περιορισθεί το πεδίο διερεύνησης για τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Έχουν δε εισαγάγει διατάξεις με τις οποίες απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες και οι συμπράττοντες με Υπουργούς ιδιώτες και εκπρόσωποι εταιριών-διαφθορέων σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων κατά του δημοσίου (Siemens, ΤhyssenKrupp, HDW) αλλά και τραπεζίτες».
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: