Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Βασίλειο Νανόπουλο, στον χώρο του ΕΒΕ Κορινθίας

Βασίλης Κικίλιας: «Η συνάντηση
με τον Βασίλη Νανόπουλο ήταν παραγωγική»
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Βασίλειο Νανόπουλο, στον χώρο του Επιμελητηρίου και συζήτησε μαζί του για θέματα ασφάλειας που παρεμποδίζουν την περαιτέρω προώθηση της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην περιοχή. Mετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Ήταν μία παραγωγική συνάντηση καθώς συζητήθηκαν σφαιρικά τα θέματα της επιχειρηματικότητας σε συνάρτηση με την ασφάλεια.


Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη που διαμορφώνεται σήμερα στην Πελοπόννησο, αποτελεί ως ένα βαθμό, έναν δείκτη του ευρύτερου επιχειρηματικού κλίματος που επικρατεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις που μας επιτρέπουν όχι μόνο να αισιοδοξούμε, αλλά και να θεωρούμε ότι τα πολύ δύσκολα τα αφήνουμε πλέον πίσω μας. Και σε αυτή την εξέλιξη φαίνεται ο ρόλος που διαδραματίζει η ασφάλεια. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για να υποδεχθούμε επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος, που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, κλήθηκε και συμμετείχε και στην πολύ σημαντική σύσκεψη  που έγινε στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας με την παρουσία του υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, των βουλευτών κ. Χρίστου Δήμα και Κωνσταντίνου Κόλλια, του στρατηγού με αρμοδιότητα την Πελοπόννησο κ. Β. Γεωργακόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας ταξιάρχου κ. Κ. Κυριακόπουλου και πολλών άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο κ. Νανόπουλος τοποθετούμενος στην σύσκεψη, μεταξύ άλλων, στήριξε τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης σε προσωπικό και εξοπλισμό. Επικεντρώθηκε όμως στο θέμα της απομάκρυνσης του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών από την Κόρινθο αναπτύσσοντας την πάγια θέση του Επιμελητηρίου και άλλων φορέων για την παραχώρησή του στο δήμο Κορινθίων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: