Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Συστρατεύονται με τον Δήμο Τρίπολης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Όλα τα μεγάλα ονόματα της ξενοδοχείας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας –και όχι μόνον-, δήλωσαν συμπαραστάτες του Δήμου Τρίπολης στην μεγάλη προσπάθεια επιλογής της Τρίπολης ως Ελληνικής υποψηφιότητας για ανακήρυξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Μαζί τους και οι Ιδιωτικοί Συλλογικοί Φορείς των ενασχολούμενων με τον Τουρισμό.


Σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου καθορίσθηκε ως ζήτημα προτεραιότητας η άμεση τακτοποίηση όλων των επιμέρους διαδικασιών που έχουν σχέση με τις κοινωνικές υποδομές, τα τεχνικά έργα και τις υπηρεσίες, με έμφαση στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην καθαριότητα, στο φωτισμό, στις κυκλοφοριακές διευκολύνσεις κ.α., θέματα τα οποία άπτονται της βελτίωσης της ζωής τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών.
Παράλληλα επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανοικτής και διαρκούς συνεργασίας των δύο πλευρών προκειμένου, η γνώση της αγοράς που διαθέτουν οι ιδιωτικοί φορείς σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής, να συμβάλλουν στην επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητας της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Μαρινάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη και το Γενικό Γραμματέα κ. Πέτρο Κουτσόπουλο και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Μαρινάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Ροϊνιώτη, τον Έφορο κ. Στυλιανό Καλατζή και τον Ταμία κ. Χρήστο Τσαρούχη. Εκ μέρους του Δήμου παρευρέθησαν πέραν του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παυλή, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Βρέντας και ο δημοτικός υπάλληλος κ. Θεόδωρος Τσάμης, καθ ύλην αρμόδιοι σε θέματα Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης καθώς και ο κ. Γεώργιος Χριστοδουλόπουλος, μέλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια: