Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΔΕΛΑΣ: «Ένας ακόμη λόγος να πέσει αυτή η κυβέρνηση»

Με αφορμή την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούσαν την ίδρυση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας στο Λουκαΐτι, ο βουλευτής Αργολίδας Δημ. Κοδέλας (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε δημόσιες δηλώσεις με τις οποίες:
1.- Αποδίδει το αποτέλεσμα αυτό στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και στην συμπαράσταση της δημοτικής αρχής Καμιζή. «Ο πολυήμερος αγώνας που με ενότητα και αποφασιστικότητα έδωσαν οι κάτοικοι πριν δύο περίπου χρόνια έπιασε τόπο, η ενεργοποίησή τους έσωσε τα δεκάδες στρέμματα κεδροδάσους από μια “επένδυση” ΑΠΕ


Κοδέλας: Οι πολίτες σώζουν τα δάση,
το ΥΠΕΚΑ τα καταστρέφει. Επιτυχία των κατοίκων
η ανάκληση των φωτοβολταϊκών στο Λουκαΐτι
που θα κατέστρεφε το φυσικό περιβάλλον και δεν θα πρόσφερε τίποτα στην απασχόληση», γράφει.
2.- Αναδεικνύει την χρησιμότητα δικαστικής αντιπαράθεσης προς τις παράνομες διοικητικές πράξεις, τονίζοντας. «Ανακλήθηκαν οι αποφάσεις που αφορούσαν την ίδρυση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας στο Λουκαΐτι σε συμμόρφωση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης που κατέθεσαν ο Δήμος Ερμιονίδας και κάτοικοι της περιοχής».
3.-  Αντιπαρατίθεται προς την πολιτική οπτική της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι :«Η πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει το δάσος ως εμπόδιο, τους αιγιαλούς ως αγαθό προς ιδιωτικοποίηση και την ανάπτυξη ως καταστροφή αντί για δημιουργία, είναι ένας ακόμα λόγος που κάνει επείγουσα την ανατροπή της».
4.- Δημοσιοποιεί την δική του πολιτική οπτική για θέματα περιβάλλοντος αναφέροντας: «Το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας αποτελεί πλούτο και κληρονομιά, παρακαταθήκη και συγκριτικό πλεονέκτημα που δε δικαιούμαστε να καταστρέψουμε. Η πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει το δάσος ως εμπόδιο, τους αιγιαλούς ως αγαθό προς ιδιωτικοποίηση και την ανάπτυξη ως καταστροφή αντί για δημιουργία, είναι ένας ακόμα λόγος που κάνει επείγουσα την ανατροπή της».
5. Καταλήγει, προτείνοντας «Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με σεβασμό στο περιβάλλον και στην εργασία, που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας και τις δημιουργικές δυνατότητες των ανθρώπων προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας είναι το ζητούμενο. Και αυτό μπορεί να γεννηθεί μόνο σε αντιπαράθεση με το μνημονιακό καθεστώς και με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών».

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: