Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Φυλακισμένοι έφηβοι, στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου – Παράρτημα Ε.Κ.Κ.Ν., διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Η Θεατρική ομάδα του ΕΚΚΝ Αυλώνας
Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων - Ε.Κ.Κ.Ν. Κορίνθου- το οποίο προέκυψε από μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, φιλοξενούνται νέοι ηλικίας 15 -18 ετών. Για τις ανάγκες μόρφωσης όσων εξ αυτών το επιθυμούν δημιουργήθηκε, πρόσφατα, Δημοτικό και Γυμνάσιο).
Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και πολλοί φορείς, διάφοροι φιλάνθρωποι και φιλανθρωπικοί σύλλογοι, η Εκκλησία και μαθητές σχολείων συμπαρίστανται με πολλούς τρόπους.

Με αφορμή το γεγονός της Γέννησης του Χριστού και της Πρωτοχρονιάς το Δημοτικό και το Γυμνάσιο συνδιοργάνωσαν μια σεμνή και επίκαιρη γιορτή για να  αισθανθούν και οι τρόφιμοι τη ζεστασιά και το πνεύμα των εορτών του Δωδεκαημέρου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς από επισήμους, θέατρο και τραγούδια χριστουγεννιάτικα από  τους τροφίμους του Καταστήματος,  επίκαιρη ομιλία, Χριστουγεννιάτικους Ύμνους από Βυζαντινή χορωδία, τραγούδια Χριστουγεννιάτικα από το Μουσικό Γυμνάσιο –Λύκειο Κορίνθου τα οποία απέδωσαν με εκπληκτικό τρόπο,  καθώς και προσφορά Χριστουγεννιάτικων Δώρων από τον «Άγιο Βασίλη».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός από τον οικοδεσπότη Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης, η Εισαγγελέας Ανηλίκων, η Διευθύντρια του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, οι προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, η Διευθύντρια του Γυμνασίου -Λυκείου Άσσου -Λεχαίου, καθώς και συγγενείς των κρατουμένων.

Οι εκπαιδευτικοί του ΕΚΚΝ Κορίνθου κ.κ. Χρήστος Ρουμελιώτης (Θεολόγος)   Δημήτρης Λέκκας (Δάσκαλος)από τους οποίους ζητήθηκε να σχολιάσουν την προσπάθεια, σε κοινή τους δήλωση είπαν: «Ας ευχηθούμε η προσπάθεια αυτή να ευοδωθεί και να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με διάφορες Δραστηριότητες και άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών, έτσι ώστε  τα νέα αυτά παιδιά να έχουν περισσότερες πιθανότητες για  μια ομαλή επανένταξη στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: