Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Η επερώτηση Γαβρήλου αποκάλυψε ότι «το γεφύρι στην Άκοβα θα παραμείνει κατεστραμμένο, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη».

Γιώργος Γαβρήλος
Η 
επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Γεώργιου Γαβρήλου με θέμα «Κατασκευή γέφυρας στην Άκοβα Αργολίδας», ζόρισε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Όπως έγινε φανερό, στους παριστάμενους στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας που στάλθηκε στα ΜΜΕ της Περιφέρειας, σήμερα το μεσημέρι, το δίκαιο αίτημα των κατοίκων αντιμετωπίσθηκε μόνο με λόγια και υποσχέσεις. Το γεφύρι θα παραμείνει κατεστραμμένο, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, τα χωριά συνεχίσουν να είναι απομονωμένα, οι επιχειρήσεις να οδηγούνται σε θάνατο και οι κάτοικοι να βιώνουν την αδιαφορία της πολιτείας και της Περιφέρειας, ταυτόχρονα με την λεκτική κοροϊδία εκ μέρους των αιρετών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.


Ο ξεσηκωμός των κατοίκων και το συλλαλητήριο της 30ης Νοεμβρίου, υπενθύμισε σε όλους την καταστροφή της γέφυρας από τις πλημμύρες που έγιναν ένα ολόκληρο χρόνο νωρίτερα, στις 30 Νοεμβρίου 2013, αλλά και τις υποσχέσεις των παρισταμένων παραγόντων.
Από όλες τις υποσχέσεις, μόνον ο Γιώργος Γαβρήλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας, τίμησε την δέσμευσή του έναντι των πολιτών. Έφερε το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και υποχρέωσε τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, να απολογηθούν για την αδιαφορία ή την ανικανότητα που έχουν επιδείξει στην αντιμετώπιση ενός τέτοιας έντασης κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος.
 «Θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015» υποσχέθηκε ο Τάσος Χειβιδόπουλος. «Τον άλλο μήνα θα σας πω πότε θα δημοπρατηθεί», είπε ο Πέτρος Τατούλης.
Αν και δεν είχαν την ευθιξία να απαντήσουν στο ερώτημα «για δεν μερίμνησαν να δοθεί μια προσωρινή λύση ανακούφισης, μέχρι την κατασκευή της νέας γέφυρας», θεώρησαν πρέπον να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση θυμίζοντας (σωστά αλλά άτοπα) πως και η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 150.000 ευρώ που όμως δεν τα έδωσε.
Επιλογικά, θα λέγαμε πως «Οι απαντήσεις των δύο εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής κατέδειξαν την αναγκαιότητα του πραγματοποιηθέντος συλλαλητηρίου, αλλά και την αναγκαιότητα της επερώτησης του κ. Γαβρήλου».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 «Εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες και δίνουμε λύσεις, ακόμα και αν δεν άπτεται της δικής μας αρμοδιότητας, ακόμα και αν δεν έχουμε τους αντίστοιχους κωδικούς χρηματοδότησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε απάντησή του σε επερώτηση σχετικά με τη γέφυρα στην Άκοβα Αργολίδας και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή αυτόκλητα εξασφάλισε 1 εκατομμύριο ευρώ για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή, τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση υποσχέθηκε 150.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο ποτέ να τα δώσει.
«Πολιτική ασχήμια» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την προσπάθεια αποδόμησης του θεσμού της Περιφέρειας στο όνομα του οποιουδήποτε λαϊκισμού, τονίζοντας εμφατικά ότι «κανένας δεν έχει τέτοιο δικαίωμα», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια απόκρυψης εκ μέρους της αντιπολίτευσης της αρνητικής της ψήφου στις σχετικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι για τη διαδικασία αποκατάστασης του γεφυριού στην Άκοβα απαιτήθηκε σημαντικός χρόνος για την τεχνική προσέγγισή του και τη χρηματοδότησή του, αφού δεν υπήρχε σχετικός κωδικός, και ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα προσδιοριστεί ο σαφής χρόνος δημοπράτησής του, ενώ μετά από 4 – 5 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: