Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Αν το ΠΑΣΟΚ έρθει τρίτο κόμμα, θα επιδιώξουμε μια μεγάλη συμμαχία με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή, 4 Ιανουαρίου στην Τρίπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη προς τους εκπροσώπους όλων των ΜΜΕ της Πελοποννήσου.
Η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση της Δημοσιογράφου Ελένης Τράγκα, της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ήταν άκρως αποκαλυπτική των σκέψεων και των προθέσεών του.
Η Ελάνη Τράγκα τον ρώτησε: «αν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι είστε όντως τρίτο κόμμα και σας ζητήσει ο κ. Τσίπρας να συνεργαστείτε, τι θα κάνετε; Θα συνεργαστείτε, θα συνομιλήσετε θα είστε εγγυητής μαζί με τον κ. Τσίπρα»;
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε:


Ποιος θα ‘ρθει πρώτος θα το πει ο ελληνικός λαός. Εμάς, όποιος κι αν έρθει πρώτος, μας ενδιαφέρει να υπάρξει σοβαρότητα, συνέχεια, συναίνεση, εθνική ενότητα. Αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ θα πούμε να ‘ρθεί και η Νέα Δημοκρατία, να ‘ρθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οι οποίες είναι και ευρωπαϊκές.

Η Χρυσή Αυγή ελπίζω να μην εκπροσωπηθεί στη Βουλή είναι εκτός δημοκρατικού τόξου, το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θέλει την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή προοπτική, ο κ. Καμμένος δεν ξέρω τι θα κάνει έχει προνομιακή εταιρική σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι θα πει ο ελληνικός λαός και δεν ξέρω και ποια είναι η άποψή του για την Ευρώπη, έχω μπερδευτεί. Εν πάση περιπτώσει ας μείνουμε στις δυνάμεις οι οποίες είναι δημοκρατικές και ευρωπαϊκές. Εάν είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτη, θα πούμε αυτό που λέμε από το 2012 να έρθει και ο ΣΥΡΙΖΑ, να έρθουν όλοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξουσία να είναι και με όποιο να είναι