Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: "Να μη δοθεί, στη Χρυσή Αυγή, χρόνος προβολής στις τηλεοράσεις". ΠΟΤΑΜΙ: "Συμφωνούμε". Τι συζητήθηκε στην πρώτη Διακομματική επιτροπή εκλογών

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή των εκλογών, προκειμένου να αποφασίσει για τα θέματα της τηλεοπτικής προβολής των κομμάτων, των  τηλεμαχιών και της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη και παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη Συνεδρίαση ήταν:
Στην συζήτηση για τους όρους προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ζήτησαν να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής, με το επιχείρημα ότι έχει γίνει αναστολή της χρηματοδότησής της. Με την άποψη του ΚΚΕ συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος του «Ποταμιού».


Οι τηλεμαχίες πολιτικών αρχηγών δεν θα γίνουν καθώς η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξουν δυο τηλεμαχίες, μία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μία μεταξύ των κομμάτων, απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ερώτηση, πως θα γίνει τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων την ώρα που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κρατείται χωρίς δίκη στον Κορυδαλλό, δεν υπήρξε απάντηση.
Όσον αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων, απορρίφθηκε η πρόταση της Χρυσής Αυγής να μην μοιραστούν χρήματα στα κόμματα αλλά να διατεθούν υπό μορφή επιδόματος και έγινε δεκτή η πρόταση των εκπροσώπων του ΚΚΕ που ζήτησαν να μοιραστούν άμεσα τα προβλεπόμενα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης.

Εις ότι αφορά την ψήφος των νέων 18 ετών, που δικαιούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά αλλά το υπουργείο προβάλλει ως επιχείρημα την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τους ενσωματώσει στους εκλογικούς καταλόγους, όλοι απαίτησαν να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και ο υπουργός δεσμεύτηκε να το ερευνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: