Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος Γιώργου Μάνεση

Ο εκλιπών Γιώργος Μάνεσης με τον επιστήθιο φίλο του
και πρόεδρο του ΣΦΙΠ, Τζώρτζη Παπαναστασίου,
στο κτήμα Μάνεση, κατά την διάρκεια του τελευταίου
Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, το καλοκαίρι του 2014.
Σήμερα, ξημέρωμα Τρίτης 27 Ιανουαρίου 2015 το Πόρτο-Χέλι έχασε ένα εξαίρετο καλλιτέχνη, τον Πιανίστα και Μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Μάνεση.
Ο Γιώργος Μάνεσης είναι ο ιδρυτής του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» με την συνεχή 35χρονη παρουσία του στο Πόρτο-Χέλι, σφράγισε την πολιτιστική ζωή του τόπου.
Δείγμα του μεγαλείου του η κριτική που έγινε στο πρόσωπό του στο Στρασβούργο σε έργο του: «Μεγάλη επιτυχία το ρεσιτάλ του Γ. Μάνεση.. αν και τύπος μεσογειακός,  ξέρει να χαλιναγωγεί το μουσικό του πάθος και να το παρουσιάζει με μια εσωτερική γαλήνη όλως διόλου βόρεια που ποτέ δεν ξέφυγε από μια σοβαρότητα εντελώς πιστή στους συνθέτες που ερμήνευε. …Ένας μεγάλος πιανίστας …Ήταν εκπληκτικό πως κατόρθωσε μόνο με το αριστερό χέρι (στην Chaconne Bach-Brahms) να δημιουργήσει την εντύπωση ολόκληρης ορχήστρας…. Μια βραδιά που όσοι την έζησαν θα τη θυμούνται και θα μιλούν γι αυτή για πολύ καιρό….
Ο Μανώλης Τριγκάκης, έγραψε στο προφίλ του στο F.B. για τον Γιώργο Μάνεση:


«Αγαπητέ μου φίλε Γιώργο σου εύχομαι καλό σου ταξίδι, θα σε θυμάμαι πάντα για την απλότητά σου την γενναιοδωρία σου και γιατί με την παρουσία σου σφράγισες την πολιτιστική ζωή του Πόρτο-Χελίου».
Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος η ταφή θα γίνει στο κτήμα του (κτήμα  Μάνεση) την Τετάρτη 28.01.2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια: