Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αρκαδία:Εγκληματική ομάδα με λεία 35,000 ευρώ

Δώδεκα αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 24 έως 49 ετών κατηγορούνται για δύο υποθέσεις ληστειών, δεκαέξι περιπτώσεις διαρρήξεων -κλοπών και απόπειρα, σε οικίες και οχήματα, καθώς και έντεκα κλοπές οχημάτων, στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τη Λογγά Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα για την Αρκαδία τις πρώτες πρωινές ώρες  ημέρα Δευτέρα (24.2.2014), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα.
Την Τρίτη 25.11.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, αρχικά μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, τα κλειδιά της οικίας τους και μία μοτοσικλέτα, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην οικία τους, στην Τρίπολης Αρκαδίας, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά.

35.000 ευρώ αγγίζει η συνολική αξία των κλοπιμαίων από την παραπάνω εγκληματική τους δράση καθώς είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Μέρος από την λεία τους βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ εννέα από τα αφαιρεθέντα οχήματα είχαν βρεθεί και είχαν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης εξακρίβωσε ότι, η συγκρότηση εγκληματικής ομάδας μαζί άγνωστους συνεργούς τους, έδρασε κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του έτους 2012 έως και το Νοέμβριο του έτους 2014.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: