Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβάλι στο Ναύπλιον και στο Άργος: Το κέφι και ο κόσμος νίκησαν την βροχή!


Δεν καταλάβαινε τίποτα ο κόσμος! Υπό βροχή, με ομπρέλες και πολλοί χωρίς ομπρέλες, ακολούθησαν την παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων, στο Άργος και στο Ναύπλιον.


Κεφάτοι, χοροπηδώντας σε ρυθμούς που έδιναν τα μεγάφωνα, όταν δούλευαν και με πειράγματα μεταξύ τους, κράτησαν το έθιμο ζωντανό και έβαλαν υποθήκη για μια πιο κεφάτη απόκρια, το 2016.
Με την ομπρέλα στο χέρι, οι Δήμαρχοι συμμετείχαν και αυτοί, από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος της παρέλασης. Μιας παρέλασης με χιλιάδες καρναβαλιστές και θεατές.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ:
Η  μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών στη πόλη του Ναυπλίου έγινε υπό συνεχή βροχή. Οι  Βatuca µε τα κρουστά τους  έδιναν τον ρυθμό και ο κόσμος ακολουθούσε αψηφώντας τη δυνατή βροχή. Τελικά ο καρνάβαλος (Αρλεκίτσος) δεν παραδόθηκε στη πυρά και τα πυροτεχνήματα, πάλι λόγω της βροχής δεν πυροδοτήθηκαν.


ΑΡΓΟΣ:

Η βροχή που είχε ξεκινήσει τις μεσημεριανές ώρες και συνέχιζε ακατάπαυστα, δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει την καρναβαλική παρέλαση. 

Καρναβαλιστές και άρματα ξεκίνησαν κανονικά, με την μπάντα του δήμου μπροστά να δίνει τον ρυθμό και να ξεσυκώνει τους θεατές. 

Ακολουθούσαν τα άρματα,  οι ομάδες των καρναβαλιστών, ο βασιλιάς καρνάβαλος, και η βασίλισσα του καρναβαλιού καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές,Η οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το τέλος και μετά έγιναν ένα με τους καρναβαλιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: