Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ο Καμπόσος οδηγεί στη Δικαιοσύνη την υπόθεση απόπειρας πώλησης ιστορικών αρχείων του Δήμου Άργους Μυκηνών

Δημήτρης Καμπόσος: Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Η υπόθεση απόπειρας πώλησης ιστορικών αρχείων του Δήμου Άργους Μυκηνών (Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου των ετών 1856-1890) από εξειδικευμένο οίκο δημοπρασιών της Αθήνας, οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, σε συνέντευξή του προς τους εκπροσώπους ηλεκτρονικών και έντυπων Μέσων Επικοινωνίας, που δόθηκε χθες Παρασκευή (20 Φεβρουαρίου 2015), "Η πώληση δημοσίων εγγράφων είναι μια εγκληματική πράξη -αυτός ο άνθρωπος- ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, προσπάθησε να πουλήσει την ιστορία του τόπου μας".
Το ιστορικό αυτής της υπόθεσης έχει ως εξής:


Στις αρχές Ιουλίου του 2014 ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος,  πληροφορήθηκε την προσπάθεια πώλησης τον σχετικών εγγράφων από εκδοτική εταιρεία της Αθήνας για την 17 Ιουλίου, (5 τόμοι πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Άργους, των ετών 1856-1890). Με αστραπιαίες ενέργειες στις 12 Ιουλίου 2014 με επιστολή του προς την εκδοτική εταιρεία η οποία θα δημοπρατούσε τα ιστορικά αρχεία του Δήμου, κατάφερε να παρεμποδίσει και να ακυρώσει τη δημοπράτηση  ζητώντας συγχρόνως να  γνωστοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία αυτού που εμφανίστηκε ως κύριος των εν λόγω εγγράφων.
Μια μέρα πριν τη δημοπράτηση στις 16 Ιουλίου 2014, με δελτίο τύπου που εξεδόθη από το δήμο ενημερώθηκαν οι πολίτες σχετικά με τις ενέργειες και την αναστολή της δημοπράτησης. Δόθηκε στην δημοσιότητα η επιστολή του Δημάρχου προς την εκδοτική εταιρεία και ζητήθηκε δημόσια όποιος είχε στην κατοχή του τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου να τα επιστρέψει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της εκδοτικής εταιρείας στις 6 Αυγούστου 2014, ο Δήμαρχος ζήτησε να του γνωστοποιήσει το όνομα αυτού που του παρέδωσε τα δημόσια έγγραφα με σκοπό την δημοπράτηση και να προσδιορίσει τον χρόνο της παράδοσης τους. Την επόμενη ημέρα με επιστολή του ο Δήμαρχος κάλεσε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να επιβεβαιώσει και γραπτώς όσα του είπε κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Καθώς η υπόθεση έχει φθάσει σε προχωρημένο στάδιο απονομής δικαιοσύνης, η παρούσα δημοτική αρχή θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο την επιστροφή της περιουσίας του Δήμου και την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι εκλάπησαν ιστορικά έγγραφα του δήμου κινήθηκε άμεσα το νομικό τμήμα μας και καταφέραμε να ακυρώσουμε την δημοπράτηση όπου θα γινόταν από εκδοτική εταιρεία της Αθήνας. Η πώληση δημοσίων εγγράφων είναι μια εγκληματική πράξη -αυτός ο άνθρωπος- ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, προσπάθησε να πουλήσει την ιστορία του τόπου μας. Ο Δήμος μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και η παρούσα δημοτική αρχή το έχει αποδείξει και στο παρελθόν»


Δεν υπάρχουν σχόλια: