Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γιώργος Ψυχογιός: «Λέμε Ναι, στην αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων»…

Γιώργος Ψυχογιός
Την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης  άμεσης λύσης, στο φλέγον ζήτημα της  διαχείρισης των απορριμμάτων, με αφορμή την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Τρίπολη, επισήμανε σε σχετική συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός… «Πρέπει ευθέως, πλέον κάθε δήμος να ενεργοποιηθεί σε αυτό το κομμάτι και όχι μόνο για το προσωρινό στάδιο κάνοντας διαχείριση  των απορριμμάτων του με το εναλλακτικό μοντέλο διαλογής στην πηγή, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης, αλλά προσπαθώντας  να επεξεργαστεί και το υπόλειμμα ώστε να υποστηρίξει και τους γειτονικούς δήμους… Θα επιμείνουμε, ώστε να μας δοθεί το επίμαχο κείμενο με την σύμβαση της ΤΕΡΝΑ,


για να εξετάσουμε τους όρους και τι προβλέπει και ως Κυβέρνηση να υποστηρίξουμε, την αποκεντρωμένη διαχείριση ανά δήμο, είτε με την δημιουργία ΧΥΤΥ, είτε με συστηματική διαλογή στην πηγή, που θα συμβάλει στην σαφή μείωση, των όγκων των απορριμμάτων… Θα  ερευνήσουμε και σε νομικό επίπεδο, τα δεδομένα που απαρτίζουν την εν λόγω σύμβαση, της περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ψυχογιός  και συνέχισε: Με την τακτική που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή, υποσχόμενη ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης θα ήταν έτοιμο με χρονοδιαγράμματα που σε καμιά περίπτωση δεν υλοποιήθηκαν δημιούργησε στους δήμους την αίσθηση ότι το πρόβλημα θα λυνόταν άμεσα… Το γεγονός όμως ότι ο Περιφερειάρχης επανήλθε στα όσα προβλέπει ο νόμος περί αποκεντρωμένης διαχείρισης, αποδεικνύει την αποτυχία των μέχρι τώρα επιλογών…» Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής στο ΠΕΣΥ K. Δημήτρης Δολτσινιάδης, ώστε να συνεργαστούν οι  καθ’ ύλιν αρμόδιοι, με τους  Σουηδούς, δίνοντας λύση, στο μείζον πρόβλημα  της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Ψυχογιός δήλωσε τα εξής: «Αυτό έρχεται στην συνέχεια άλλων τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής στο ΠΕΣΥ, που διαρκώς στηρίζει τέτοιες επιλογές που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, εργολάβων και μάλιστα μεγαλοεργολάβων… Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή στηρίζει τις προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής…  Ο κ. Δημ. Δολτσινιάδης, έχει γαλουχηθεί στην Αμερική, δεν τον αδικώ για αυτό, δεν το εκτιμώ ως κάτι το αρνητικό, όμως ο ίδιος έχει ταχθεί πολλές φορές, υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς και της πλήρους λειτουργίας, των ιδιωτών σε όλα…»


Δολτσινιάδης Δημήτριος
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αυγής στο ΠΕΣΥ και αφού ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Ψυχογιού, ο κ. Δολτσινιάδης, μας είπε: «Εκτιμώ  ιδιαιτέρως, τον αγαπητό συνάδελφο κ. Γιώργο  Ψυχογιό… Έκανα λόγο για μια πρωτοβουλία δική μου, μέσω της Σουηδικής Πρεσβείας… Η επιλογή μου, δεν είναι τυχαία, ούτε υποκρύπτει την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων… Οι Σουηδοί διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους, εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογίες  και γι’ αυτό εκτίμησα, ότι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν άμεσα, στην εξεύρεση προσωρινής λύσης … Σαφώς και είμαστε υπέρ της  Κρατικής διαχείρισης των απορριμμάτων… Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διαθέτουν «αστικές λύσεις» στην διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ η Ελληνική Αυγή διαστημικές, επιπέδου ΝΑΣΑ…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: