Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Εύη Τατούλη: Μια διαφορετική προσέγγιση της αίσθησης ευθύνης των πολιτικών

Η Εύη Τατούλη, δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές, επέστρεψε και πάλι σ’ αυτούς που την τίμησαν ακούγοντάς την ή ψηφίζοντάς την. Η διαφορά είναι πως τώρα, δεν τους ζητά την ψήφο τους αλλά τους προσφέρει ανιδιοτελώς τις γνώσεις και τις δυνατότητες που διαθέτει.
Η πιστοποίηση της ποιότητας του Αρκαδικού λαδιού και η Πρωτοβουλία για πιστοποίηση του λαδιού με την ένδειξη Μανάκι Αρκαδίας προϊόν ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης), ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εύης Τατούλη, στο Ελαιοχώρι, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.
Λίγες ημέρες μετά, με επιστολή της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη η Εύη Τατούλη ανακίνησε το θέμα του Μουσείου Έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στη Λουκού Κυνουρίας.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ

Σκοπός της πρωτοβουλίας η καλύτερη προοπτική ανάδειξης και διάθεσης του εξαιρετικού λαδιού που παράγει η περιοχή και η πιστοποίησή του ώστε να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού. Στόχος η επίτευξη καλύτερης τιμής «από το χωράφι στο ράφι» προς όφελος των παραγωγών.
Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείου του χωριού παραβρέθηκαν πολλοί ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα όσα εμπεριστατωμένα και ιδιαίτερα αναλυτικά ειπώθηκαν στη συνάντηση.
Η Εύη Τατούλη, μιλώντας τους, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η βασική προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας μικρής και ευέλικτης ομάδας παραγωγών με κοινό όραμα, στόχευση και απόψεις . Παράλληλα χρειάζεται να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάθεση του φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εν συνεχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στην επιστολή της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη η Εύη Τατούλη ανακίνησε το θέμα του Μουσείου Έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στη Λουκού Κυνουρίας. Του επισημαίνει μια «μακρά σειρά υπαναχωρήσεων εκ μέρους του Υπουργείου, καθώς και λαθών ή παραλείψεων του φορέα υλοποίησης, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ένα σπουδαίο μνημείο εθνικής εμβέλειας και να εκτίθεται η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Υπενθυμίζει το ιστορικό του έργου, «είχε ενταχθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2006 στο Γ’ ΚΠΣ 2000-2006 (ΠΕΠ Πελοποννήσου), με προϋπολογισμό ένταξης 4.298.000€ και 3 υποέργα, τα δύο εκ των οποίων αφορούσαν σε εργασίες αυτεπιστασίας (διαμορφώσεις, συντηρήσεις) και το τρίτο, προϋπολογισμού 3.901.000€, στην κατασκευή ενός στεγάστρου προστασίας και ανάδειξης του χώρου (καθώς υπάρχουν in situ πολλά ψηφιδωτά υψηλής τέχνης))».
Καταλήγει τονίζοντας ότι  «Με ξεκάθαρη και ρητά εκπεφρασμένη τη βούληση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής να επανεντάξει το έργο του Μουσείου στο επόμενο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020), σας παρακαλούμε θερμά κύριε Υπουργέ προκειμένου να επιληφθείτε προσωπικά του όλου θέματος, ώστε να κλείσει διοικητικά το προηγούμενο έργο, να γίνει εκκαθάριση και να καταστεί εφικτή η επαναδημοπράτησή του». 

ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΙΑ

Την παραμονή αλλά και ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Εύη Τατούλη επισκέφτηκε το Παράλιο Άστρος στο εκκλησάκι της Ευαγγελιστρίας, όπου χοροστάτησε ο εφημέριος του Π. Άστρους π. Παναγιώτης Κούρος, συνοδεία του ιερέα Αγ. Αποστ. Παύλου Άστρους π. Γεωργίου Αρφάνη και του ιερέα και Ιατρού π. Σταύρου Δελημανώλη.
Ακολούθησε την περιφορά της Εικόνας στο Νησί και στους κεντρικούς δρόμους, δίνοντας παράδειγμα σεβασμού των παραδόσεων και πίστης στην Ορθοδοξία.
Ανήμερα του Ευαγγελισμού επισκέφθηκε το Άστρος, τον Τυρό και το Λεωνίδιο, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τους συμπατριώτες της, ακούγοντας τις αγωνίες τους και τα προβλήματα που τους απασχολούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: