Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η Εθνική παρανόμησε και «έβαλε χέρι» σε επίδομα ΟΑΕΔ, από λογαριασμό ανέργου

Όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας, η  Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου, στις 2 Απριλίου, αφαίρεσε παρανόμως, 403,20 ευρώ από λογαριασμό όπου ο ΟΑΕΔ κατέβαλε τα χρήματα αυτά ως Επίδομα εποχιακό και Δώρο Πάσχα, σε δικαιούχο άνεργη.
Όπως σημειώνει το ΙΝ.ΚΑ. Κορινθίας, «η παθούσα είχε υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3869/2010 (δικάσιμος στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου 21/5/2015) και έχει εκδοθεί  προσωρινή διαταγή από τον κ. Ειρηνοδίκη Ξυλοκάστρου που απαγορεύει κάθε ενέργεια πιστωτών σε βάρος της περιουσίας κινητής και ακίνητης του μέλους μας και ορίζει μηδενικές καταβολές έως την άνω δικάσιμο».


Η Τράπεζα, στην οποία είχε κοινοποιηθεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου, κλήθηκε να επιστρέψει εντός 2 ημερών τα χρήματα, άλλως πως θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της απείθειας σε δικαστική απόφαση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΙΝ.ΚΑ Κορινθίας έχει ως εξής:

«ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
·       Μετά από επιστολή – καταγγελία  μέλους μας , κατοίκου Ξυλοκάστρου, διαπιστώθηκε  αφαίρεση  ποσού των 403,20€ το οποίο καταβλήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. στις 2/4/2015 σαν επίδομα εποχιακό και δώρο Πάσχα 2015 στον λογαριασμό του  μέλους μας από την Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου.
·       Η  παραπάνω αφαίρεση, προδήλως παράνομη τυγχάνει καθότι το μέλος μας έχει υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3869/2010 (δικάσιμος στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου 21/5/2015) και έχει εκδοθεί  προσωρινή διαταγή από τον κ.Ειρηνοδίκη Ξυλοκάστρου που απαγορεύει κάθε ενέργεια πιστωτών σε βάρος της περιουσίας κινητής και ακίνητης του μέλους μας και ορίζει μηδενικές καταβολές έως την άνω δικάσιμο.
·       Σε κάθε περίπτωση το επίδομα ΟΑΕΔ τυγχάνει ακατάσχετο και προστατεύεται, ενώ δεν επιτρέπεται -ούτε με συμφωνία- ο συμψηφισμός ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις.
·       Γνωρίσαμε με έγγραφό μας στην Εθνική Τράπεζα ότι την συμπεριφορά αυτή, ζημίωσε παράνομα την καταναλώτρια και πιθανά στοιχειοθετείται σε βάρος της Τράπεζας και ποινικό αδίκημα (απείθεια σε δικαστική απόφαση), αφού   ήδη γνώριζε με την κοινοποίηση της άνω προσωρινής διαταγής από τον κ.Ειρηνοδίκη Ξυλοκάστρου ότι δεν είχε δικαίωμα αφαίρεσης του παραπάνω ποσού.
·       Ζητήσαμε από την Εθνική Τράπεζα εντός 2 ημερών να επιστρέψει τα αφαιρεθέντα χρήματα στην καταναλώτρια, άλλως θα την συνδράμουμε στην αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων της.
·       Παράλληλα, θέσαμε το θέμα στην ΓΓ Προστασίας Καταναλωτή και στην Επιτροπή Επιτήρησης Τραπεζών της Τράπεζας της Ελλάδας.
ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΝΚΑ
Κόρινθος 25.4.2015

                                                          Ο
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ ΚΑΡΟΥΝΗΣ                                                                   Γραμματέας

                                                                      Κων/νος Καρούνης                                                                                              


Δεν υπάρχουν σχόλια: