Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ξεκινά και πάλι το έργο της Ανάπλασης του κέντρου του Άργους

Η διακοπή των έργων ανάπλασης του κέντρου του Άργους, λόγω αδυναμία πληρωμής του εργολάβου, πυροδότησε πλήθος δηλώσεων. Κάποιες από αυτές εξέφραζαν την εμπιστοσύνη τους προς τον Δήμαρχο ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει την εμπλοκή και κάποιες άλλες έφερναν την καταστροφή, καταλογίζοντας τα μύρια όσα στον Δημήτρη Καμπόσο.
Μετά την δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Κοδέλα για «τυπικό κόλλημα το οποίο θα παρακαμφθεί σύντομα», ψάξαμε να βρούμε τις λεπτομέρειες.


Ξεκινώντας από την θέση ότι ο Δημήτρης Κοδέλας (μέχρι σήμερα) δεν έχει συλληφθεί ποτέ ψευδόμενος, και από την δεύτερη δήλωση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου ότι τα χρήματα είναι διασφαλισμένα και «είναι βέβαιος πως τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα», προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με πηγές της Περιφέρειας (δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Τάσο Χειβιδόπουλο) και του εργολάβου, ο οποίος, όμως, δεν βρέθηκε.
Βρέθηκε όμως ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος (υπ. Αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη «Η Πελοπόννησος Πρώτα») ο οποίος και ήταν ενήμερος του προβλήματος και της αιτίας.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» μας είπε. «Υπήρξε ένα τυπικό προσωρινό πρόβλημα λόγω αλλαγής του υπολόγου και τα χρήματα δεν μπορούσαν να εκταμιευτούν. Το πρόβλημα λύθηκε και το έργο θα ξεκινήσει και θα εξελιχθεί ομαλά, από πλευράς χρηματοδότησης».
Τόσο απλό. Για όσους γνωρίζουν από διαδικασίες Δημοσίων έργων, χωρίς τις προβλεπόμενες υπογραφές των νομιμοποιούμενων υπαλλήλων, χρήματα δεν εκταμιεύονται.
Τώρα, απομένει να δούμε όλους εκείνους που διοχέτευαν προς τους δημοσιογράφους ότι «δεν είχαν εξασφαλισθεί οι πιστώσεις» ή ότι «ευθύνεται ο Καμπόσος και θα καταστραφούν οι επαγγελματίες του κέντρου», αν θα ζητήσουν συγνώμη για τον φόβο και την αναστάτωση που προκάλεσαν στην κοινωνία και στους επαγγελματίες του Άργους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: