Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ένα ακόμα βήμα στην εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων, έκανε ο Δήμος Ερμιονίδας, αποδεικνύοντας ότι πράγματι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος, στο πρόσωπο της εταιρείας «ECOSPOT Ερμιονίδας», έχει βρει έναν αξιόπιστο συνεργάτη.
Η εφαρμογή Προγράμματος Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων, στις Σχολικές Μονάδες, ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 με την τοποθέτηση στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Ερμιονίδας Κάδων Συλλογής Τηγανέλαιου και τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, με φροντίδα της κ. Αγγελικής Λούμη – Γιαννικοπούλου, Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι μαθητές μπορούν, με την συνεργασία των γονέων τους, τα τηγανέλαια που μένουν μετά το μαγείρεμα στο το σπίτι τους, να τα συλλέγουν σε πλαστικά μπουκάλια και να τα πηγαίνουν στο Σχολείο τους.

Όταν γεμίσει ο Κάδος Συλλογής τηγανέλαιου, η Σχολική Μονάδα καλεί την εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία αντικαθιστά τον γεμάτο κάδο με ένα άδειο.
Το Σχολείο για κάθε κάδο που γεμίζει παίρνει από την εταιρεία απορρυπαντικά ή γραφική ύλη αντίστοιχης αξίας με το τηγανέλαιο που έχει συλλέξει.
Έτσι,  από την μια ανακυκλώνεται το λάδι για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον και από την άλλη, τα έσοδα βοηθούν στην λειτουργία και την καθημερινότητα του σχολείου.
Με την νέα σχολική χρονιά, το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα, θα εφαρμοστεί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Ερμιονίδας, από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: