Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Εόρτασε ο Κορινθίας Παγκράτιος (ΓΟΧ)

Την 9/22 Ιουλίου 2015, εορτή του Αγίου και ενδόξου  Ιερομάρτυρα Παγκρατίου Επισκόπου Ταυρομενίας, εόρτασε  με κάθε μεγαλοπρέπεια τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ( Γ.Ο.Χ. ) Κορινθίας Παγκράτιος.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο Μέγας αρχιερατικός Εσπερινός μετά της λιτής του Αγίου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Νεμέας και το πρωί  της 22 Ιουλίου 2015 εψάλη ο Όρθρος της εορτής και ακολούθως ετελέσθη η πανηγυρική, αρχιερατική θεία  Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος (ΓΟΧ) Μακαρίου.


Ευγενώς προσήλθαν και τίμησαν την εορτή του Αγίου Παγκρατίου και τον εορτάζοντα Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος κ. Μακάριος, ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Ιάκωβος, ο επίσκοπος Ανδρούσης Καλλίστρατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορινθίας Παγκράτιος αφού ευχαρίστησε όλους για την τιμή που του έκαναν, δεξιώθηκε τους  Αρχιερείς, τους Ιερείς και αρκετό κόσμο σε αίθουσα δεξιώσεων στα Ιστορικά Δερβενάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: