Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Άνθρωποι… Τόποι… Μουσική… και Ιστορία. Το Ναύπλιον σας προσκαλεί τον Αύγουστο για να τα ζήσετε όλα μαζί!

Ο Αύγουστος, για το Ναύπλιον, ήταν ένας νεκρός από δραστηριότητες μήνας. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο η κοινή πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αρχαιολογίας και του Δήμου Ναυπλιέων που οργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων επιχειρώντας να συνδέσουν τον Τόπο, τη Μουσική, τον Άνθρωπο και την Ιστορία.

Διαβάστε μέσα από τις δηλώσεις τους, τα κίνητρα και τις ελπίδες των δύο κορυφαίων παραγόντων του Ναυπλίου που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα νέο Μουσικό – Πολιτιστικό γεγονός που ελπίζεται να εξελιχθεί σε κορυφαίο δρώμενο της περιοχής.


ΑΛΚΙΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Άλκηστις Παπαδημητρίου: «Τα μνημεία μεταφέρουν μέσα τους την ιστορική μνήμη του τόπου»
«Θα δοκιμάσουμε, φέτος, να ανοίξουμε τους χώρους των μνημείων μας στον κόσμο, με την βοήθεια του δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος θα μας διαθέσει τα κατάλληλα μουσικά σχήματα που θα πλαισιώσουν αυτές τις εκδηλώσεις.
Πιστεύουμε ότι τα μνημεία μεταφέρουν μέσα τους την ιστορική μνήμη του τόπου. Γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε άμεσα και θετικά στην πάρα πολύ ωραία ιδέα του δήμου, να φέρουμε σε επαφή τον κόσμο με τα ιστορικά μνημεία του τόπου. Ο Δήμος έχει την τύχη να περιλαμβάνει στα διοικητικά όριά του πολλά και αξιόλογα μνημεία.
Θα ξεκινήσουμε φέτος με τρείς μουσικές εκδηλώσεις, στην Ακρόπολη της Αρχαίας Μιδέας, στον χώρο των Κυκλώπειων τειχών της Τίρυνθας και βέβαια, στο Παλλαμήδι.
Ξεκινώντας με τα τρία αυτά κορυφαία μνημεία, θα κάνουμε μια πειραματική προσπάθεια με την ελπίδα ότι θα μετεξελιχθεί σε ένα νέο θεσμό που θα συνδυάζει την ιστορία με τον πολιτισμό και την μουσική και θα τα κάνει ένα με τον άνθρωπο».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ
Δημήτρης Κωστούρος: «Θέλουμε οι δημότες και οι επισκέπτες να γίνουν κοινωνοί της κοινής μας ιστορίας»
«Ο Δήμος Ναυπλιέων διαθέτει, χάρις στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική ευαισθησία των ανθρώπων του, τους οποίους θεωρώ ως βασικό του πλούτο, σημαντικές πολιτιστικές υποδομές και ιστορικούς χώρους τους οποίους έχουν διατηρήσει καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια. Αυτές τις υποδομές, αυτούς τους χώρους, ερχόμαστε τώρα να αναδείξουμε και να τους κάνουμε πιο φιλικούς για τους δημότες και τους επισκέπτες.
Η ιδέα αυτή που ήρθε από κοινού, για εκτέλεση, με την Εφορία Αρχαιοτήτων, έχει να κάνει με τη διαχείριση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θέλουμε, οι δημότες και οι επισκέπτες να γίνουν κοινωνοί της κοινής μας ιστορίας.
Είμαστε ένας δήμος με τρεις Μυκηναϊκές Ακροπόλεις και με Μνημεία Σύμβολα, όπως είναι το Παλαμήδι. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε να χαθεί ένας τόσο ξεχωριστός μήνας σαν τον Αύγουστο χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να πλησιάσει σ’ αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: