Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου σας περιμένει να την γνωρίσεται και να σας κερδίσει!

Έχετε σκεφτεί ποτέ την Δικηγόρο και πολιτευτή Αρκαδίας, Εύη Τατούλη, σε ρόλο δημοσιογράφου. Σας πληροφορώ ότι είναι πολύ καλή. Διαβάστε ένα κείμενο που έγραψε η ίδια, με θέμα που επέλεξε και για το οποίο έκανε επιτόπια επίσκεψη και έρευνα.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου
άνοιξε για τα παιδιά, με τη βοήθεια εθελοντών

** Πρόβλημα η μη ύπαρξη ενός ατόμου
που θα λειτουργεί την βιβλιοθήκη
σε πιο μόνιμη βάση.
** Μεγάλη συμμετοχή των παιδιών
στις καλοκαιρινές δραστηριότητες
που ολοκληρώνονται σήμερα.

Δράσεις για παιδιά και νέους πραγματοποιούνται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου με δωρεάν συμμετοχή, μέσω της καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 που πραγματοποιεί σε πανελλαδικό επίπεδο η Εθνική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Future Library και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στόχος των προγραμμάτων, όπως ανέφερε στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης η κα. Κατερίνα Ηλιακοπούλου, εκ των εθελοντών που «έτρεξαν» τις δραστηριότητες στην βιβλιοθήκη του Λεβιδίου, είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και η ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών.
Η απήχηση ήταν μεγάλη από την τοπική κοινωνία όχι μόνο του Λεβιδίου αλλά και των γύρω περιοχών κάτι που δείχνει πως υπάρχει ανάγκη για τέτοιες δράσεις και για άνοιγμα των βιβλιοθηκών στο κοινό, αφού μέχρι τώρα, όπως σημειώνει και η κα. Ηλιακοπούλου είναι ξεχασμένες από Πολιτεία και κοινό.
Οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ με παρατήρηση του έναστρου ουρανού της Μαντινείας και γενικά δράσεις γύρω από την ερασιτεχνική αστρονομία.
Η χθεσινή μέρα (από όπου και το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο) ήταν αφιερωμένη στο παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και εκτός από το παραμύθι και τις δράσεις η βραδιά είχε και πικ-νικ.
Στο χώρο της βιβλιοθήκης βρέθηκε και η πολιτευτής Εύη Τατούλη, που συνέβαλε στην ένταξη της δημοτικής βιβλιοθήκης στο εν λόγω πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους οι εθελοντές.
Το βασικό πρόβλημα είναι η μη ύπαρξη κάποιου ατόμου που θα λειτουργεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα την βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει πλούσιο υλικό και βρίσκεται σε ένα υπέροχο κτίριο, το παλιό Δημοτικό Σχολείο, που έχει διαμορφωθεί ανάλογα.
Η κα. Ηλιακοπούλου κάλεσε μέσω της κάμερας της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και τους άλλους πολιτικούς να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη και να δουν από κοντά τους χώρους της ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν στην κανονική της λειτουργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: