Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑ : Ξύπνα Λαέ!!! (10-11-2015)

Χαμένος από χέρι
Λέει η Κυβέρνηση «τόσα θα μου δώσεις για το χαράτσι που σου επιβάλλω αλλιώς υπάρχει η φυλακή ή σου παίρνω το σπίτι». Λέει ο ληστής: «Φέρε τα λεφτά που έχεις αλλιώς σε δένω και βαράω». Και σκέφτομαι ο φτωχός. Να προτιμήσω το ξύλο, να αφήσω το σπίτι μου, ή να πάω φυλακή; Ό,τι και να κάνω είμαι χαμένος από χέρι..


Έγινε πόλεμος και τον χάσαμε;
Τα λιμάνια μας έγιναν λιμάνια τους. Τα αεροδρόμια μας έγιναν αεροδρόμια τους. Τα ναυπηγεία μας έγιναν δικά τους.
Τα νησιά μας είναι νησιά μας; Ο εναέριος χώρος μας είναι δικός μας; Το πετρέλαιο και το αέριο είναι δικό μας; Τι άφησαν οι πολιτικοί μας απούλητα; Η Ελλάδα μας μένει ελεύθερο Κράτος, ή είμαστε σε Κατοχή; Χάσαμε τον πόλεμο και δεν το κατάλαβα; Δεν ακούστηκε ούτε βομβαρδισμός ούτε μπάμ! Πως τον χάσαμε; Μήπως είμαστε ένας χαμένος λαός; Που δεν μας αξίζει να ζούμε εδώ στην πατρίδα μας; Μήπως δεν είμαστε Έλληνες;

Αυτά άκουσε ο Αλέξης και …
Οι μετανάστες και πρόσφυγες που συσσωρεύονται στην Ελλάδα, έρχονται και θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Η Γερμανία διάλεξε όσους ήταν ψηλοί, ξανθοί, μορφωμένοι και πλούσιοι, περίπου δέκα χιλιάδες και τους υπόλοιπους δύο εκατομμύρια είπε να παραμείνουν στην Ελλάδα. Διαμαρτύρεται ο Τσίπρας, ότι του φορτώνουν όλους τους Πακιστανούς, Αφγανούς, Αφρικανούς οι οποίοι είναι κοντοί φτωχοί και μαύροι.
Λέει η Γερμανία: Ρε Έλληνες δεν ντρέπεστε; Είστε ρατσιστές; Άλλωστε εμείς  με τον Παρά μας ….και την Κυρά μας. Γι’ αυτό λοιπόν σκύψτε και σεις και θα σας δώσουμε χρήματα. Δεν θα σας αφήσουμε να πεινάσετε μόνοι σας! Τι εταίροι είμαστε αν δεν σας αγκαλιάσουμε με αγάπη.

Αυτά άκουσε ο Αλέξης, δάκρυσε από ευγνωμοσύνη προς τους Ούννους Γερμανούς.... και έσκυψε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: