Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Αστρονομίας συμμετείχε στο 3ο Future Library Unconference

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου και η Ομάδα Αστρονομίας, συμμετείχε στο  3ο Future Library Unconference, τη μεγάλη γιορτή των Βιβλιοθηκών, στη Θεσσαλονίκη,  27 & 28 Νοεμβρίου 2015.
Δεκαεπτά και πλέον χώρες εκπροσωπήθηκαν στο 3ο Future Library Unconference 2015, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: χώρες των Βαλκανίων, χώρες της Ευρώπης,  η Τουρκία, οι ΗΠΑ  κά.


Το πρόγραμμα του Unconference 2015 περιελάμβανε ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο: ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ο Κnud Schultz, Διευθυντής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Aarhus, η Δρ. Hannelore Vogt, Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Κολωνίας, ο Corey Wittig, βιβλιοθηκονόμος με ειδίκευση στα ψηφιακά μέσα για εφήβους στην Βιβλιοθήκη Carnegie του Πίτσμπουργκ, η Carme Fenoll, επικεφαλής των Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης για την Καταλανική Κυβέρνηση. 

Η ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ  της  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ είναι μία από τις δύο βιβλιοθήκες της Ελλάδας (η άλλη είναι η βραβευμένη με τη δωρεά του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας)  που συμμετείχε στα εργαστήρια, τα οποία απευθύνονται σε 300 τουλάχιστον συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας με τη Βάλια Γιαννακάκη, Πολιτικό μηχανικό - ερασιτέχνη αστρονόμο και συνιδρύτρια της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, το πρόγραμμα: “Μπορείς να επιβιώσεις στο φεγγάρι; Οι Βιβλιοθήκες  και το Επιστημονικό Κεφάλαιο”-


Δεν υπάρχουν σχόλια: