Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Δεν πληρώνω… Δεν πληρώνω»

Mια απίθανη παράσταση, μια φαρσοκωμωδία τόσο επίκαιρη όσο ποτέ! Πρόκειται για το «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω», έργο του νομπελίστα ιταλού θεατρικού συγγραφέα Dario Fo, που παρουσιάζει το θεατρικό εργαστήρι του δήμου Κορινθίων, σε μετάφραση και απόδοση του Στέφανου Ληναίου και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα.
Η πρεμιέρα δόθηκε στις 17 Οκτώβρη, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 8 30 μ.μ, με δωρεάν είσοδο μέχρι και τις 15 Νοέμβρη.


Ο Γιώργος Τζαβάρας επαγγελματίας σκηνοθέτης καθώς και υπέρμαχος του ερασιτεχνικού θιάσου, στην ερώτηση τι σημαίνει συνεργασία με ερασιτέχνες ηθοποιούς μέσα από το πρίσμα των 22 χρόνων απαντά ‘’Δεν πιστεύω ότι το ερασιτεχνικό θέατρο είναι κατώτερο του επαγγελματικού. Η τέχνη, η αισθητική το συναίσθημα δεν χωρίζονται σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό. Όμως μετά από όλα αυτά τα χρόνια ήρθε ο κορεσμός, έχω μια επιθυμία να χωρίσω από αυτή τη σχέση’’ και  συμπληρώνει   …» Κατά τον Μπέρτολτ  Μπρέχτ το θέατρο πρέπει να προβληματίζει, να καταγγέλει και να διασκεδάζει. Αυτό το έργο του Dario Fo το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι φάρμακο των ημερών μας. Επειδή η τέχνη ‘’θεραπεύει’’, ας ελπίσουμε ότι η παράσταση αυτή θα ‘’θεραπεύσει’’ έστω και το ελάχιστο της υπαρξιακής μας αξιοπρέπειας’.’
Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης είναι:  
Μετάφραση – Απόδοση: Στέφανος Ληναίος,
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας,
Σκηνικά: Γιώργος Μπαρούνης,
Μουσική Γιώργος Αραπάκης,
Φωτισμοί: Πέτρος Κουμουνδούρος,
Κουστούμια: Σπύρος Καλατζής,
Βοηθός Σκηνογράφου: Ολίνα Δαχτυλίδη,
Μακιγιάζ: Άννα Κορδαλή,
Φωτογραφίες: Γιώργος Πέτρου.

Οι ηθοποιοί με τη σειρά που εμφανίζονται είναι Μαρία Κωνσταντίνου (Ρόζα), Μαριέττα Βαποράκη (Μαρία), Κώστας Γγουβάτσος (Τζοβάνι), Γιάννης Τρουμπούκης (Αστυνόμος Α’), Γιάννης Τρουμπούκης (Αστυνόμος  Β΄), Γιάννης Παπαφίλης (Λουίτζι), Αποστόλης Σφυράκης (Νεκροθάφτης), Αποστόλης Σφυράκης (Πατέρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: