Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Μαθητές της 6ης τάξης του Δημ. Σχολείου Ερμιόνης επισκέφθηκαν τα γραφεία της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ»

Ξεκίνησαν από την Ερμιόνη και έφτασαν μέχρι το Ναύπλιον για να δουν και να μάθουν πως λειτουργεί, η κορυφαία έκφραση της ενημέρωσης των Πολιτών, η έντυπη εφημερίδα.
Επισκέφθηκαν τα γραφεία της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», και το ατελιέ και το τυπογραφείο της «Ν. Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ».
Μας έφεραν δώρα, σπιτικά γλυκά και παραδοσιακό λικέρ από Ρόδι, φτιαγμένα ειδικά για μας από την δασκάλα τους, την κα Ελένη Βλάσση. Κυρίως όμως μας έφεραν ζωντάνια, χαμόγελα, τιτιβίσματα και σοβαρές ερωτήσεις που έχριζαν σοβαρών απαντήσεων.


Οι 13 μαθητές και μαθήτριες της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης, δεν ήρθαν από απλή περιέργεια στα γραφεία μας. Ήρθαν για να μάθουν τεχνικές και να βελτιώσουν την δική τους εφημερίδα, που εκδίδουν με αξιοσημείωτη τακτικότητα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Μιλήσαμε για τον τρόπο που εκδίδονταν, παλιά, οι εφημερίδες. Αναφερθήκαμε στις νέες εξελίξεις με το διαδίκτυο και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Για τον τρόπο που συλλέγονται, αξιολογούνται και καταγράφονται οι ειδήσεις. Για την δυνατότητα να στήνουμε την εφημερίδα στο Ναύπλιον και να την τυπώνουμε -με ένα πάτημα κουμπιού- στο τυπογραφείο όπου τυπώνεται το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ, το ΕΘΝΟΣ και άλλες μεγάλες εφημερίδες.
Ανταλλάξαμε πληροφορίες και ιδέες, συζητώντας για πολλά θέματα (πέραν του θέματος «εφημερίδα»). Μας εντυπωσίασαν, κυρίως τα κορίτσια που συμμετείχαν περισσότερο, και έφυγαν κάνοντας μια συμφωνία μαζί μας.  Εμείς να διαβάσουμε την εφημερίδα τους, και να γράψουμε την κριτική μας στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και αυτοί να διαβάσουν την εφημερίδα μας και να γράψουν την δική τους κριτική στο δικό τους εφημεριδάκι.

Θα τιμήσουμε την συμφωνία και στο επόμενο φύλλο θα διαβάσετε την κριτική μας. Θα περιμένουμε όμως και την δική τους κριτική, στο δικό τους εφημεριδάκι που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Θα την περιμένουμε έχοντας στο νου αυτό που λέει ο λαός μας «Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».
Η ξεχωριστή αυτή επίσκεψη των 6 κοριτσιών και 7 αγοριών, έγινε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, παρόντος και του παλιού δασκάλου τους Νίκου Παππά.
Έφυγαν κρατώντας, σαν αναμνηστικό δώρο, ένα φάκελο με 6 γκραβούρες που απεικονίζουν στιγμές και τοπία από το Παλαιό Ναύπλιο και το παλαιό Άργος.
Ελπίζουμε να κράτησαν και την πληροφορία που τους δώσαμε ότι «Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ είναι η μόνη -πανελλαδικά- εφημερίδα περιφερειακής εμβέλειας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: