Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η συννεφούλα… ας κρατήσουν οι χοροί … σαν τον καραγκιόζη, στο «Φουγάρο»

Έχει κάνει πολλά, η Φλωρίκα Κυριακοπούλου για το Ναύπλιο. Μα νομίζω πως το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι το «Φουγάρο». Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα της (σπουδαίος σαν επιχειρηματίας και σαν άνθρωπος), που δώρισε στην Ιστιαία το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, η  Φλωρίκα Κυριακοπούλου «χάρισε» στην πόλη που αγαπά, υποδομές και λειτουργικότητα για πολιτιστική δημιουργία… φιλοξενία… παιδεία… και φήμη, αντάξιες της ιστορίας του Ναυπλίου.
Για φέτος, μας φύλαξε σαν δώρο της Λαμπρής, ότι καλύτερο. Τον Διονύση Σαββόπουλο, ζωντανό και ολόδικό μας.
Οι τυχεροί, θα μυηθούν σε όλες τις μουσικές απολαυστικές περιόδους δημιουργίας του μεγάλου τραγουδοποιού και δημιουργού καλλιτεχνών. Από τα αριστερά τραγούδια των νεανικών του χρόνων μέχρι το όραμα του οικουμενικού – κοινοτικού ελληνισμού που τον συνεπήρε όταν πια ωρίμασε ηλικιακά.


Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του, για δύο βραδιές, το Διονύση Σαββόπουλο σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και τη φωνή, ανοίγοντας για φέτος το συναυλιακό του κύκλο!
Ο κορυφαίος μας τραγουδοποιός, γιορτάζει τα 50 του χρόνια στο τραγούδι και, «σκαρώνει» μια unplugged παράσταση που διατρέχει όλη του την μουσική πορεία. Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει ζωντανεύουν με την κιθάρα και τη φωνή του ξεχωριστού Διονύση Σαββόπουλου, με τη συνοδεία του Στάθη Άννινου στο πιάνο.
Η φωνή, ο λόγος, η κίνηση, οι στίχοι και η μουσική που φέρνουν την μοναδική του σφραγίδα πρωταγωνιστούν για δυο ώρες περίπου στη σκηνή, σε μία σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε απλά, καθαρά, γεμάτα, τον μοναδικό Διονύση Σαββόπουλο.
Είσοδος: 15€ με ποτό
Προπώληση εισιτηρίων στο Café του Φουγάρου, 27520 47347, info@fougaro.gr
Πληροφορίες: 27520 47300


Δεν υπάρχουν σχόλια: