Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ»: Ο Δήμος Κορινθίων είναι αρωγός στην εκδήλωση της Μιλρασιατικής Στέγης Κορίνθου

Ο Δήμος Κορινθίων θα συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση «Η ΠΟΛΙΣ  ΕΑΛΩ», που διοργανώνει η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, και ώρα 8:00μ.μ, στην αίθουσα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης  του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Συνοικισμό Κορίνθου.
Η εκδήλωση με θέμα «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» διοργανώνεται στα πλαίσια της επετείου της 29ης Μαΐου 1453, μια ημερομηνία κομβικής σημασίας για την Eλληνική, αλλά και την παγκόσμια ιστορία.

Το σημαντικό γεγονός της άλωσης της Πόλης, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Eλληνική ιστορία και αποτέλεσε έναυσμα ιστορικής έρευνας και μελέτης. H εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του Κορίνθιου ογκολόγου ιατρού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης,  κ. Γεωργίου Σαμώνη.

Ο Δήμος Κορινθίων, ανακοινώνοντας την συμμετοχή του στην εκδήλωση δήλωσε ότι «είναι αρωγός παρόμοιων εκδηλώσεων, αφού αυτές διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του Ελληνικού πολιτισμού και της κουλτούρας της Μικράς Ασίας. Επίσης, αποτελούν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και προάγουν τα πολιτιστικά  και  πνευματικά  ενδιαφέροντα  των δημοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: